+ Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Geplaatst op 9 januari 2010, om 12:37 uur

alcoholcontroleHARDERWIJK – Op vrijdagavond 8 januari heeft de politie een 30-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man werd rond 21:25 uur staande gehouden aan de Korte Hogeweg in Harderwijk. Hij viel op doordat hij stopte en achteruit probeerde te rijden bij het zien van een politieauto. Uit de blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de man een promillage blies van 1.4. De automobilist bleek beginnend bestuurder te zijn. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist gewond bij aanrijding

ERMELO – Twee automobilisten uit Ermelo zijn vrijdagmiddag 8 januari gewond geraakt na een aanrijding. Een 63-jarige man liep een hoofdwond op en een 48-jarige man had pijnklachten op zijn borst. De automobilisten zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 14:25 uur. De 63-jarige automobilist reed over de Telgterengweg in Ermelo, hij kwam vanuit de richting Oude Telgterweg en reed richting de Telgterbuurtweg. De 48-jarige man reed met zijn auto over een zandweg wilde de Telgterengweg oprijden. Hierbij gaf hij de van rechts komende 63-jarige automobilist geen voorrang waardoor er een aanrijding ontstond. De automobilisten raakte gewond en werden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobiliste onder invloed

EPE – De politie heeft vrijdagavond 8 januari een 55-jarige vrouw uit Epe aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De vrouw werd rond 19:30 uur tijdens een alcoholcontrole aan de Wisselseweg in Epe staande gehouden. Uit de blaastest op straat bleek dat zij onder invloed was. De automobiliste werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een promillage blies van 0.6. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Jongen (15) terug na vermissing

ERMELO – De politie heeft vrijdag 8 januari op verzoek van de familie gezocht naar een 15-jarige jongen uit Ermelo. Hij was ‘s middags niet thuis gekomen.

De jongen was vrijdagmiddag rond 13:30 uur voor het laatst gezien aan de Paul Krugerweg in Ermelo. Zijn ouders alarmeerde de politie nadat hij eind van de middag nog niet thuis was. Agenten hebben in de omgeving gezocht maar troffen hem niet aan. Toen de jongen ook ’s avonds niet thuis kwam heeft de politie een sms-alert verstuurd. ’s Nachts meldde de jongen zich thuis. Waar hij is geweest is nog onbekend.