+ Politie zoekt getuigen mishandeling meisje

Geplaatst op 9 januari 2010, om 00:24 uur

AALTEN – De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een 12-jarige meisje uit Aalten donderdagmiddag 7 januari geslagen is. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen.

Het incident heeft zich rond 15:15 uur voorgedaan aan de Europaweg ter hoogte van de  Groen van Prinstererschool in Aalten. Toen het meisje op weg naar huis door drie jongens werd bekogeld met sneeuwballen kwam zij ten val. Nadat zij gevallen was kwam het drietal naar haar toe waarop zij geslagen zou zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen er andere mensen aankwamen vluchtte het drietal richting de Ludgerstraat. De jongens waren ongeveer 15/16 jaar oud. Zij waren rond de 1.70/1.80 meter lang. Eén jongen had  donkerblond haar en droeg een zwarte jas. Een tweede jongen had donker haar, droeg een zwarte jas en een gestreepte sjaal. De derde jongen droeg ook een zwarte jas, hij had een groen/blauwe sjaal. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Man verhoord over wapenbezit

MONTFERLAND – Op vrijdagmiddag 8 januari heeft de politie een 66-jarige man uit de gemeente Montferland verhoord nadat er op donderdagmiddag wapens in zijn woning waren aangetroffen.

De politie kwam de man op het spoor na een anonieme tip. Na een onderzoek in de woning van de man troffen agenten een aantal wapens aan waarvoor de man geen vergunning had. Enkele wapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie (WWM). De man werd vrijdag aan het politiebureau verhoord over deze wapens. Hij kon na verhoor weer naar huis. De illegale wapens zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.