Nieuwe getuigenoproep in onderzoek Henk van Ravenhorst

Geplaatst op 8 januari 2010, om 17:20 uur

Henk van RavenhorstBEEKBERGEN – Een regionaal rechercheteam is sinds woensdag 30 december 2009 bezig met een onderzoek naar de vermissing van de 48-jarige Henk van Ravenhorst uit Beekbergen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen of tips, en is nu specifiek op zoek naar mensen die tussen dinsdag 29 december 16:00 uur en woensdag 30 december 10:00 uur een blauwe Citroën Xantia stationcar (met het kenteken XG-PH-99) gezien hebben in de omgeving Beekbergen/Eerbeek, of elders. Een foto van de auto is hieronder te zien. Deze auto heeft mogelijk een directe relatie met de verdwijning van Henk van Ravenhorst.

auto-onderzoek-henk-van-ravenhorst

auto-onderzoek-henk-van-ravenhorst1

Vermist
De Beekbergense autohandelaar werd dinsdagavond 29 december als vermist opgegeven. Zijn donkerblauwe Mercedes Sprinter, een zogenaamde autoambulance, werd onder verdachte omstandigheden bij zijn woning aan de Arnhemseweg aangetroffen. Achter de autoambulance was een dubbelassige  aanhangwagen gekoppeld (samen ± 17 meter lang). De politie onderzoekt de vermissing van de Beekbergenaar en houdt er rekening mee dat sprake kan zijn van een misdrijf.

Een foto van de 17 meter lange vrachtwagencombinatie van Henk van Ravenhorst.

Aanhouding

In het onderzoek is een 36-jarige man uit Eerbeek aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van Henk van Ravenhorst. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Getuigen gezocht

Informatie of tips over wat er met Henk van Ravenhorst is gebeurd en waar hij is zijn nog altijd zeer welkom via 0900 – 8844, of anoniem via de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) 06-23239132 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Uit het politieonderzoek komt gaandeweg informatie naar boven over waar Henk van Ravenhorst (mogelijk) nog is gezien. Zo bestaat het vermoeden dat hij op dinsdag 29 december 2009 tussen 16.30 en 17.30 uur het laatst bij een pand aan het Kerkpad in Eerbeek is geweest. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van Van Ravenhorst. De politie heeft een onderzoek in het pand ingesteld en de eigenaar van het pand is verhoord.

De politie is op zoek naar mensen die iets opvallends hebben gezien in de buurt van het pand aan het Kerkpad in Eerbeek. Daarnaast wil de politie nog altijd graag in contact komen met  mensen die na 17.30 uur op 29 december 2009 de vrachtwagencombinatie van Van Ravenhorst, een blauwe Mercedes Sprinter met daarachter een dubbelassige aanhangwagen, in Eerbeek of Beekbergen, of elders, hebben gezien.

Tot nu toe is bekend dat de vrachtwagencombinatie aan de Arnhemseweg in Beekbergen bij de woning van de vermiste man is geparkeerd. Kort daarvoor is de autoambulance gezien in Eerbeek en in het centrum Beekbergen. Het is nog niet duidelijk wie in Eerbeek en in Beekbergen in de auto heeft/hebben gezeten.

Tips
De politie heeft inmiddels vele verklaringen opgenomen van getuigen, familieleden, kennissen en buren. Er zijn tot nu toe ruim 30 tips binnengekomen. Deze worden allen zorgvuldig onderzocht.

Signalement

Het signalement van Henk van Ravenhorst is: ongeveer 1.80 à 1.85 m, tenger postuur, blauwe ogen, blond dun haar. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een blauwe spijkerbroek, een zwart fleece-vest en zwarte halfhoge schoenen.