+ Bestuurders onder invloed - GelreNieuws.nl

+ Bestuurders onder invloed

Geplaatst op 8 januari 2010, om 15:59 uur

APELDOORN – De politie heeft tussen donderdag op vrijdag 8 januari twee mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op de Vosselmanstraat is omstreeks 19:35 uur een 61-jarige man uit Apeldoorn gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop hij is meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,7.

Een 19-jarige man uit Apeldoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag om 04:20 uur op de Arnhemseweg gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 0,4.

Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 8 januari twee mannen (18- en 28-jaar) uit Apeldoorn aangehouden. De twee worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een auto aan de Eekschillersdreef in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 01:20 uur de melding van de auto-inbraak. Een getuige zag twee mannen weglopen in de richting van de rotonde Matenpoort. Dankzij een goed signalement kon de politie de twee bij de rotonde staande houden. De mannen bleken in het bezit van uit de auto gestolen spullen en zijn meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor. Bij fouillering troffen agenten harddrugs aan bij de twee verdachten. De drugs is in beslag genomen.

Inbraak in café

APELDOORN – Tussen woensdag 6 en donderdag 7 januari is er ingebroken in een café aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Er is onder meer een geldbedrag buit gemaakt.

De inbraak werd donderdagmiddag ontdekt. Onder meer de gokkasten werden opengebroken. De politie is een onderzoek gestart.