+ Jongen (16) zwaar mishandeld door vier jongens

Geplaatst op 28 januari 2010, om 16:52 uur

politieAPELDOORN – Een 16-jarige jongen uit Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag 24 januari door vier onbekende jongens dusdanig hard geslagen dat hij een verbrijzelde neus en een gescheurde oogkas opliep.

Dit gebeurde omstreeks 04:30 uur ter hoogte van de fietstunnel aan de Albert Sweitzerlaan in Apeldoorn. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De jongen was na een avondje stappen lopend op weg naar huis, met zijn (kapotte) fiets aan de hand. Ter hoogte van de fietsenstalling van het ROC, net voorbij de fietstunnel, werd hij door vier onbekende jongens aangesproken. Toen de jongen ze probeerde te negeren en doorliep, kreeg hij plotseling een vuistslag in het gezicht. Het viertal liep daarna door, de gewonde jongen liep terug richting fietstunnel waar hij werd opgevangen door 3 andere jongeren. De 16-jarige jongen heeft inmiddels een operatie moeten ondergaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen van het incident. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Man negeert winkelverbod

a – De politie heeft woensdag 27 januari een 63-jarige man uit Deventer aangehouden. De man was ondanks zijn winkelverbod toch een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn ingegaan en had hier enig trammelant veroorzaakt.

Het winkelpersoneel alarmeerde de politie omstreeks 12:00 uur dat de man zich enigszins vervelend in de supermarkt ophield. Hij stond luid te schreeuwen en had enkele folders en kaarten in het rond gestrooid. De man had al een winkelontzegging voor deze supermarkt. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeersongevallen door gladheid

APELDOORN – Op woensdagavond 27 januari vonden er diverse verkeersongevallen plaats in en rond Apeldoorn wegens de gladheid. In de meeste gevallen was er alleen sprake van materiële schade.

Op de Amersfoortseweg was omstreeks 21:00 uur een 38-jarige automobilist uit Amsterdam door de gladheid van de weg geraakt en had daarbij een boom geraakt. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

Een 27-jarige automobilist uit Apeldoorn gleed omstreeks 20:00 uur wegens de gladheid uit de bocht op de snelweg A50 ter hoogte van het knooppunt Beekbergen en kwam gekanteld tegen een boom tot stilstand. Ook dit voertuig moest worden weggesleept. Deze bestuurder is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 19:30 uur kregen de hulpdiensten de melding van een aanrijding op de snelweg A1 bij Apeldoorn. Een 56-jarige automobiliste uit Biddinghuizen haalde een 43-jarige automobilist uit Zandvoort in, maar kwam door de gladheid in de slip en botste tegen de auto van de bestuurder uit Zandvoort. Beiden kwamen tollend in de berm tot stilstand. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De bestuurders zijn allebei ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Het ongeval zorgde voor een kleine file, wat in dit geval wel als positief bijeffect had dat de snelheid uit het verkeer gehaald werd.

Verwarde vrouw op straat

APELDOORN – Een 41-jarige Apeldoornse werd woensdagochtend 27 januari zeer schaars en dun gekleed in verwarde toestand aangetroffen op de Laan van Osseveld in Apeldoorn.

De politie kreeg de melding van een getuige die de vrouw op straat had zien lopen en zich zorgen om haar maakte. Toen de politie ter plaatse arriveerde waren er inmiddels meerdere omstanders die zich om de vrouw hadden bekommerd. Een van hen had haar zijn jas gegeven om de vrouw enigszins warm te houden. De vrouw bleek moeilijk aanspreekbaar en was enigszins verward. De politie heeft de vrouw overgedragen aan haar zorgkader.

Man licht verzekering op en doet valse aangifte

APELDOORN – De politie heeft woensdag 27 januari een 55-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van het doen van een deels valse aangifte.

De man zou na een inbraak in zijn woning eind 2008, teveel goederen als vermist hebben aangegeven bij de verzekeringsmaatschappij. De zaak kwam aan het licht mede omdat er twee mensen werden aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak, en zij een bekentenis aflegden over wat er was weggenomen. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.