+ Duo met harddrugs aangehouden

Geplaatst op 28 januari 2010, om 16:56 uur

politieELBURG – De politie heeft woensdag 27 augustus een 25-jarige man uit Hooglanderveen en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. In de auto van het duo werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

De politie zag omstreeks 15:00 uur de twee mannen bij een auto staan. De auto stond in tegengestelde richting op de oprit van de snelweg A28 bij ’t Harde, richting Wezep. Tijdens een controle troffen de agenten een hoeveelheid harddrugs aan, vermoedelijk cocaïne. Hierop heeft de politie beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De hoeveelheid drugs, een geringe hoeveelheid, is in beslag genomen, evenals hun auto. De politie maakt proces-verbaal op.

Vernieler auto aangehouden

ERMELO – De politie heeft woensdag 27 januari een onderzoek naar een vernieling van een auto die vorige maand plaatsvond aan de Badhuisweg in Ermelo afgerond. Een 17-jarige jongen uit Ermelo werd hierbij als verdachte aangehouden.

De jongen verscheen op uitnodiging op het politiebureau. Hier werd hij aangehouden voor bovengenoemd feit. Hij legde een bekennende verklaring af en zei uit baldadigheid gehandeld te hebben. De jongen wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Verkeersongevallen op A28 door gladheid

ERMELO – Op woensdagavond 27 januari vonden er diverse verkeersongevallen plaats op de snelweg A28 tussen Ermelo en ‘t Harde wegens de gladheid. In de meeste gevallen was er alleen sprake van materiële schade.

De hulp- en sleepdiensten rukten gedurende de avond meerdere keren uit voor verscheidene  verkeersongevallen op de snelweg A28. In de meeste gevallen was er sprake van (eenzijdige) aanrijdingen waarbij uitsluitend sprake was van uiteenlopende mate van materiële schade. Voor zover bekend raakte niemand dusdanig gewond dat doktersbehandeling nodig was. De ongevallen zorgden voor files op beide weghelften. De files hadden wel tot gevolg dat men langzaam reed op het zeer gladde wegdek.