Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving in Harderwijk

Geplaatst op 25 januari 2010, om 22:32 uur

HARDERWIJK – De politie zoekt getuigen van een gewelddadige beroving die maandagavond 25 januari plaatsvond bij de afstortkluis van een bank aan de Johanitterlaan in Harderwijk. Een klant werd mishandeld en is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stuurde een SMS-Alertbericht en tips zijn welkom via 0900 – 8844.

De beroving vond omstreeks 18.55 uur plaats toen een Harderwijkse klant geld wilde storten bij de ING-bank. Op dat moment werd hij door een man verrast en mishandeld. De verdachte ging er met het af te storten geld vandoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De Harderwijker zag kans om alarm te slaan en bleek dusdanig te zijn geslagen dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis werd overgebracht.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek begonnen en heeft onder meer een SMS-Alertbericht verstuurd. De verdachte wordt geschat tussen de 20 en 30 jaar, hij droeg donkere kleding en een donkere muts en had krullend haar.

Opvallend is, dat verleden week woensdag 20 januari rond dezelfde tijd een soortgelijke beroving heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer ging omstreeks 19:00 uur geld storten bij dezelfde bank. Op het moment dat hij daarmee bezig was, hoorde hij achter zich twee jongens schreeuwen. De man besloot om het geld niet te storten en weg te rijden. Eén van de jongens zag kans om het portier open te trekken en de enveloppe met het geld weg te nemen.

Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat er bij die beroving een derde verdachte betrokken is geweest en dat men een auto als vervoermiddel had. Of er vanavond meer personen bij betrokken zijn geweest en of er een vervoermiddel gereed stond, is nog onbekend.

Tips over beide zaken blijven welkom bij de politie via 0900 -8844.