+ Bromfietser gewond bij ongeval

Geplaatst op 22 januari 2010, om 13:23 uur

HARDERWIJK – Een 19-jarige bromfietser uit Harderwijk raakte donderdag 21 januari gewond bij een aanrijding met een personenauto op de Lorentzstraat in Harderwijk.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17:00 uur de melding van het ongeval. De 19-jarige jongen reed op zijn bromfiets op het fietspad aan de Lorentzstraat. Een 23-jarige automobilist uit Zeewolde kwam uit een uitrit en sorteerde voor tussen het fietspad en de weg. De bromfietser kon een aanrijding echter niet voorkomen en knalde tegen de achterkant van de automobilist. Bij de val kwam hij onder zijn bromfiets terecht. De jongen is met rug- en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt betrokkene aanrijding op A28

HARDERWIJK – De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige bus, mogelijk Mercedes, met daarachter een paardentrailer, die zaterdagavond 16 januari betrokkenen was bij een aanrijding op de Rijksweg A28, in de richting van Zwolle, ter hoogte van de oprit Oranjelaan (oprit/afrit Ermelo/Putten/Harderwijk).

De aanrijding vond plaats omstreeks 21:45 uur op bovengenoemde locatie. Bij het invoegen op de snelweg verleende de bestuurder van de donkere bus geen voorrang aan een personenauto die op de rechter rijstrook reed. Hierdoor moest een 42-jarige Amsterdamse automobiliste uitwijken en raakte door het gladde wegdek in de slip en botste tegen de vangrail. Een tweede personenauto, bestuurd door een 41-jarige man uit Dalfsen, die op de linker rijstrook reed, kon een aanrijding ook niet meer voorkomen en raakte het voertuig van de Amsterdamse. Beide personenauto’s liepen schade op, maar er raakte niemand gewond. De bestuurder van de bus met paardentrailer is verder gereden. Onbekend is of de bestuurder deze aanrijding gemerkt heeft. De politie verzoekt deze persoon of andere getuigen zich te melden via 0900-8844.