Drie mannen verdacht van brandstichting - GelreNieuws.nl

Drie mannen verdacht van brandstichting

Geplaatst op 20 januari 2010, om 17:42 uur

ERMELO – Drie mannen van 21, 27 en 45 jaar oud, zijn door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting in een recreatiewoning op een recreatieterrein aan de Haspel in Ermelo.

De drie verdachten zitten in voorlopige hechtenis nadat ze op verschillende data in december 2009 werden aangehouden. De mannen van 21 en 45 jaar, zijn afkomstig uit Ermelo, de 27-jarige heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal kent elkaar.

De brand werd op 7 november jl. bij de politie gemeld. Een forse binnenbrand in de recreatiewoning, bleek kort daarvoor, een aanzienlijke schade te hebben veroorzaakt.

Uit onderzoek van het politieteam Forensische Onderzoeken en de brandweer, bleek dat er sprake was van brandstichting. De vlammen bleken, vermoedelijk wegens onvoldoende zuurstof, uit zichzelf te zijn gedoofd.

De aangerichte schade aan de inventaris en de binnenzijde van de houten woning, bedraagt enkele tienduizenden euro’s.

Na een uitgebreid rechercheonderzoek, kwam de politie de drie mannen op het spoor.

De 21-jarige bleek begin november wegens een huurachterstand door de eigenaar uit de betreffende recreatiewoning te zijn gezet.

Na intensief rechercheren konden de drie mannen, op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting in de woning, worden aangehouden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com