Rookwaar buit bij snelkraak tankstation in Wezep

Geplaatst op 20 januari 2010, om 17:41 uur

WEZEP – In de nacht van dinsdag op woensdag 20 januari vond er een snelkraak plaats in een tankstation aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. Er werden sigaretten ontvreemd.

De politie kreeg omstreeks 04:20 uur de melding van de snelkraak. De voordeur van de shop is geforceerd om binnen te komen. De daders gingen er met sloffen sigaretten vandoor. Ze zijn met een personenauto de snelweg op gevlucht in de richting van Zwolle. De politie is direct een onderzoek gestart. Mensen die iets verdachts hebben gezien, worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietser licht gewond bij aanrijding

WEZEP – Een 80-jarige fietser uit Wezep raakte dinsdag 19 januari licht gewond nadat hij in botsing kwam met een auto op de Keizersweg in Wezep.

De hulpdiensten kregen omstreeks 10:55 uur de melding van de aanrijding. Een 22-jarige man uit Wezep reed over de Keizersweg en sloeg de Cotoneasterstraat in. Hij verleende geen voorrang aan een tegemoetkomende auto bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Wezep.

Door de aanrijding botste de auto van de 22-jarige met de 80-jarige fietser, die bij de kruising stond te wachten.

De 80-jarige man raakte gewond aan zijn hoofd en werd door de ambulance overgebracht naar de huisartsenpost. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen en kon later zijn weg weer vervolgen.

Man beroofd door twee jongens

HARDERWIJK – Een 54-jarige man uit Harderwijk is dinsdag 19 januari beroofd door twee jongens op de Johanniterlaan in Harderwijk.

De man ging omstreeks 19:00 uur geld storten bij de bank aan de Johanniterlaan. Op het moment dat hij daarmee bezig is hoort hij achter zich twee jongens schreeuwen. De man besloot om het geld niet te storten en weg te rijden. Eén van de jongens zag daarop kans om het portier aan de passagierzijde open te trekken en de enveloppe met het geld weg te nemen.

Het signalement van één van de twee jongens luidt: een blanke jonge man, ongeveer 19 jaar, een ingevallen gezicht, grote neus en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een grijze gebreide muts en een donkere jas. De twee zijn weggelopen in de richting van de Goosenskamp.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Ook voor tips of informatie over dit incident kan men bellen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.