+ Automobilist rijdt door na aanrijding met fietsster

Geplaatst op 23 januari 2010, om 20:15 uur

OLDEBROEK– Een 25-jarige vrouw uit ’t Harde is vrijdagmiddag 22 januari licht gewond geraakt toen ze in Oldebroek werd aangereden door een nog onbekende personenauto. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Zij fietste kort voor 14.00 uur nabij de kruising Laanzichtsweg- Bovenheigraaf in Oldebroek aangereden door een nog onbekende donkerkleurige personenauto. De toedracht is nog onduidelijk, maar de personenauto is direct na de aanrijding doorgereden. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen die iets van het incident hebben gezien of andere informatie hebben contact op te nemen met de politie in Oldebroek via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Agressieve verkoop apparatuur en gereedschap

ELBURG – De politie in Elburg heeft klachten ontvangen over een groep Engelstalige mannen die langs de deur trekken om op een agressieve manier apparatuur en gereedschappen te koop aan te bieden. Het gaat daarbij om onder meer aggregaten en bladblazers.

Een Elburger werd afgelopen week zelfs met de dood bedreigd toen hij na de aankoop van enkele spullen, niet nog meer goederen wilde afnemen. De goederen zouden uit Duitsland afkomstig zijn. De politie adviseert om alert te zijn bij aankopen aan de deur. Met name een garantieregeling kan tot problemen leiden.

Drankrijders aangehouden

VELUWE – Bij verschillende politiecontroles, zijn vrijdagavond en in de nachtelijke uren van zaterdag 23 januari drie autobestuurders aangehouden nadat bleek dat zijn te veel alcohol hadden gedronken.

In Oldebroek bleek vrijdagavond rond 21.15 uur bij een controle op de Verlengde Looweg dat een 34-jarige autobestuurder uit die plaats onder invloed van alcohol was. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,7 promile. De man wordt een boete opgelegd.

In Ermelo bleek rond 02.50 uur bij een controle op de Oude Telgterweg, dat een 40-jarige autobestuurder uit Amersfoort onder invloed was. Hij blies na aanhouding op het bureau 0,7 promille. De man zal een boete worden opgelegd.

Bij een controle rond 03.30 uur op het Westeinde in harderwijk, bleek een 46-jarige man uit die plaats onder invloed. Hij blies na de aanhouding op het bureau 1,01 promille. De man wordt een boete opgelegd.

Jongelui mishandeld door nog onbekende groep

WAPENVELD – Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Heerde zijn vrijdagavond 22 januari in Wapenveld nabij het jongerencentrum aan de van de Pollstraat, mishandeld door een nog onbekende groep jongeren van elders. Ook werd een ruit van het gebouw vernield.

De 19-jarige heeft zich wegens verwondingen aan zijn gebit, in het ziekenhuis in Zwolle onder behandeling moeten stellen van een kaakchirurg. De 18-jarige liep zwellingen op in zijn gezicht.

Bij de komst van de gewaarschuwde politie was de groep jongelui vertrokken. Zij bleek naar Wapenveld te zijn gekomen vanwege onenigheid met één van de slachtoffers over de omgang met een meisje. De politie onderzoekt het openlijke geweld.