Man gewond bij buggy-ongeval

Geplaatst op 24 januari 2010, om 17:32 uur

BEEK – Een 30-jarige man uit ’s Heerenberg is zaterdag 23 januari in het buitengebied van Beek aan zijn hand gewond geraakt toen zijn buggy kantelde. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De man had op een weiland met zijn buggy gecrost en wilde aan het eind van de middag het voertuig naar de stalling rijden. Al driftend wilde hij optrekken toen het fout ging. De buggy kantelde en de man kwam met z’n hand tussen de rolbeugel en het wegdek te zitten. Het letsel aan zijn hand was behoorlijk en hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Jongeman aangehouden na vernielingen

ZELHEM – Dankzij getuigen heeft de politie zaterdagavond 23 januari in het centrum van Zelhem een 23-jarige man uit die plaats kunnen aanhouden. Hij had meerdere vernielingen aan auto’s en een woning gepleegd.

De politie kreeg omstreeks 22.50 uur een melding dat op de Smidstraat vernielingen werden gepleegd. Er was ondermeer een voordeurruit van een woning vernield en ook waren enkele spiegels van auto’s beschadigd.

Dankzij een goed signalement van de dader kon de politie hem even later aanhouden. Hij bleek in gezelschap van een vriend die hem van de vernielingen probeerde te weerhouden. Dit lukte niet en de verdachte zou ook op de Bergstraat een autospiegel hebben vernield. De verdachte is voor verhoor en ter ontnuchtering ingesloten. De politie is met het onderzoek bezig en vraagt gedupeerden, die hun auto mogelijk al hebben verplaatst en schade hebben, om contact op te nemen via 0900 -8844.

Verkeerscontrole

ULFT – De politie heeft zaterdag 23 januari in Ulft en omgeving aanhangercontroles gehouden. Diverse bestuurders bleken hun combinatie niet in orde te hebben en werden bekeurd.

De politie controleert in het weekend met enige regelmaat het vervoer van afval naar stortplaatsen of het transport tijdens een verhuizing. Zaterdag werden zeventien bestuurders bekeurd. In sommige gevallen vervoerde men de lading niet op de juiste wijze, bleek de kentekenplaats van het trekkende voertuig en de aanhanger niet te kloppen of was de hulpkoppeling kapot. Ook bleken enkele bestuurders de gordel niet te dragen en één bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijzen drankrijders ingevorderd

DIDAM – De politie heeft zondag 24 januari het rijbewijs van twee automobilisten ingevorderd. Beiden bleken met teveel drank te hebben gereden. Een 46-jarige man uit Velp belandde daarbij met zijn auto in een sloot.

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 04.40 uur op de Bievankweg in Didam een 23-jarige man uit Doesburg. Hij bleek gedronken te hebben en het promillage bleek ruim 0.8 te zijn. Teveel voor een beginnend bestuurder en om die reden werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de Doesburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bijna twee uur later kreeg de politie een melding dat er op de Avesaetweg in Didam een auto in een sloot was beland. Bij de komst van de agenten bleek de bestuurder teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1.9 promille. Ook tegen deze bestuurder, een 46-jarige man uit Velp, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tagger aangehouden

RUURLO – Een 17-jarige jongen uit Ruurlo is zaterdagavond 23 januari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de fietstunnel aan de Borculoseweg in zijn woonplaats graffiti te hebben aangebracht.

Een agent trof de jongen omstreeks 20.55 uur in de tunnel aan en zag dat er graffiti was aangebracht. Hij sprak de jongen aan en deze bleek ook nog een tasje met spuitbussen verf bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en naar het politbureau gebracht. Hier bekende hij tags te hebben aangebracht.

Hij wordt naar het HALT-project doorverwezen en de gemeente wordt in kennis gesteld zodat de tunnelwand gereinigd kan worden.