Grote chaos na optreden rapper Kempi in Dinxperlo

Geplaatst op 24 januari 2010, om 15:44 uur

DINXPERLO – De politie neemt contact op met de gemeente, brandweer en uitbater van een horecagelegenheid in Dinxperlo na problemen die vrijdagavond 22 januari plaatsvonden na afloop van een disco.

De problemen ontstonden, toen meer dan 1000 tieners rond 23.30 uur bij de garderobe massaal hun jas wilden afhalen om naar huis te gaan. Oorzaak was het abrupt afgebroken optreden van rapper Kempi. Hij stopte zijn optreden toen de geluidsinstallatie niet in orde bleek te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De balie bij de garderobe bleek niet tegen de massale uitloop bestand en viel om. De bezoekers raakten in de verdrukking, garderoberekken met jassen vielen om en vele jassen konden niet meer worden uitgegeven.

Een paar honderd jongelui hebben dan ook, bij een temperatuur van 0 graden, lange tijd zonder jas, buiten staan wachten om hun kledingstuk te kunnen ophalen. Meerdere jongeren, die door ouders per auto werden opgehaald, zijn vertrokken en hebben in de loop van de zaterdag hun winterjas opgehaald.

Het autoverkeer rond de horecazaak liep rond dat tijdstip vast omdat voor de vele auto’s van ouders en familie die de jongelui wilden ophalen geen capaciteit was.

Op de parkeerplaats buiten de zaak, zouden één of meer groepjes jongelui met elkaar hebben gevochten. De politie kreeg daarover enkele meldingen, maar trof hen niet meer aan.

Eén 15-jarig meisje heeft zich wegens mishandeling bij de politie gemeld. Zij is in het Slingelandziekenhuis in Doetinchem aan haar verwondingen in haar gezicht behandeld.

De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van deze mishandeling.

De komende week zullen gesprekken plaats vinden tussen de politie, de gemeente, brandweer en de uitbater van de horecazaak, waarbij het incident wordt geëvalueerd en de voorwaarden voor het toekomstig functioneren van de zaak aan de orde zullen komen.