+ Politie onderzoekt poging beroving

Geplaatst op 25 januari 2010, om 17:54 uur

APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart na een poging tot beroving van een viertal jongens in het Verzetsstrijderpark in Apeldoorn. Het viertal werd zondagavond 24 januari door drie jongemannen bedreigd, niemand raakte er gewond.

De poging tot beroving werd rond 20:40 uur bij de politie gemeld. Vier jongens, respectievelijk 17 en 18 jaar oud, waren in het park toen zij werden aangesproken door een drietal leeftijdgenoten. De drie jongemannen bedreigden het viertal met onder andere steekvoorwerpen. Zij zijn er na de bedreiging zonder buit vandoor gegaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De drie jongens waren zo’n 17 á 18 jaar oud. Eén jongen was redelijk klein, 1.60m. Hij had een stevig postuur en een licht getinte huidskleur. Tijdens het incident droeg deze jongen een grijs vest met capuchon en paarse strepen. Ook droeg hij een trainingsbroek. De tweede jongen heeft een blanke huidskleur. Hij was 1.80m lang en droeg een grijze jas met capuchon. Ook de derde jongens was rond de 1.80m lang. Hij had ook een blanke huidskleur. De jongen droeg een blauwe muts met flappen over zijn oren.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen of mensen met informatie over deze zaak worden verzocht te bellen met 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Politie laat voetstap achter

HOENDERLOO – Op vrijdagavond 22 januari heeft de politie een preventieve actie gehouden aan de Krimweg in Hoenderloo. Er werden zo’n 200 woningen gecontroleerd op inbraakbeveiliging.

Bij de actie werden woningen gecontroleerd op de preventieve maatregelen tegen inbraak. Van de 200 gecontroleerde woningen bleken er 20 niet goed afgesloten te zijn. Er stonden bijvoorbeeld garagedeuren open. De bewoners kregen een folder in de vorm van een schoenafdruk met de tekst: ‘deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn’. Met de preventieve actie hoopt de politie mensen bewust te maken van het belang van het goed afsluiten van de woning en garage.

Inbreker bouwplaats aangehouden

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag 25 januari heeft de politie een 38-jarige Apeldoorner op heterdaad aangehouden voor inbraak op een bouwterrein.

De politie ontving de melding rond 01:00 uur. Het inbraakalarm bij een bouwterrein aan de Tannhauserstraat in Apeldoorn ging af. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij een tweetal mannen wegrennen. Na een korte achtervolging werd een 38-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op de Sleutelbloemstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De tweede man wist te ontkomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.