+ Straalbezopen automobilist moet rijbewijs inleveren - GelreNieuws.nl

+ Straalbezopen automobilist moet rijbewijs inleveren

Geplaatst op 29 januari 2010, om 14:01 uur

DOETINCHEM – Op donderdagochtend 28 januari heeft de politie een 41-jarige automobilist uit ’s-Heerenberg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man bleek ‘s ochtends nog onder invloed te zijn, hij verklaarde de nacht ervoor een feestje te hebben gehad.

De automobilist werd rond 11:55 uur staande gehouden aan de Europaweg in Doetinchem. Hij viel op omdat hij een geslotenverklaring negeerde. Toen de agenten de man aanspraken bleek hij onder invloed te zijn. Een blaastest op straat bevestigde dit, waarop hij werd aangehouden. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 2,4. Dat is bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De man verklaarde in de nacht van woensdag op donderdag een feestje te hebben gehad, waarbij hij had gedronken. Na enkele uren slapen bleek de alcohol nog niet uit zijn lichaam te zijn. De lever doet er gemiddeld 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken, dit is onder andere afhankelijk van leeftijd, gewicht en geslacht.

Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietser gewond bij val

DOETINCHEM – Een 58-jarige fietser uit Doetinchem is donderdagmorgen 28 januari gewond geraakt nadat hij met zijn fiets te val kwam. De man is met onder andere hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 08:00 uur. De fietser reed over de Vancouverstraat in Doetinchem. Toen hij rechtsaf de Torontostraat in wilde fietsen kwam hij in de bocht, vermoedelijk door gladheid, ten val. De man raakte gewond aan zijn hoofd en been en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooter in de brand

DOETINCHEM – In de nacht van donderdag op vrijdag 29 januari is er een brand ontstaan aan een geparkeerde scooter aan de van Hogendorplaan in Doetinchem. De brand sloeg over naar een dak van een naastgelegen garagebox. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 01:45 uur. Binnen korte tijd stond de scooter volledig in brand. De brand sloeg over op twee naastgelegen garageboxen. De boxen raakten beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel onder controle. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend, brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto tegen boom door gladheid

WINTERSWIJK – Een 43-jarige automobiliste uit Winterswijk is donderdagavond 28 januari licht gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 18:20 uur. De automobiliste reed over de Vredenseweg in Winterswijk, ze kwam vanuit de richting Vreden (Duitsland). In een bocht raakte zij door gladheid in de slip waardoor de vrouw de controle over de auto verloor. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De automobiliste raakte licht gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Nepcollectant aangehouden

WEHL – De politie heeft woensdagmiddag 27 januari een 20-jarige nepcollectant aangehouden. Een oplettende getuige vertrouwde het niet en alarmeerde de politie.

De 20-jarige man uit de gemeente Ede belde rond 13:00 uur bij de getuige aan de Koningin Wilhelminastraat in Wehl aan. De man gaf aan te collecteren voor slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De getuige vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Agenten hebben direct een onderzoek ingesteld en hebben in de omgeving naar de nepcollectant gezocht. Korte tijd later werd hij nabij het station in Wehl aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek geen vergunning voor het collecteren te hebben. De politie waarschuwt mensen alert te zijn op nepcollectanten. De jongeman kon na verhoor met een bekeuring weer naar huis.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com