+ Verdachte overval op seksshop aangehouden

Geplaatst op 7 januari 2010, om 19:29 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft woensdagavond 6 januari een 30-jarige man uit het Duitse Munster aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort tevoren een overval te hebben gepleegd op een seksshop aan de Misterweg in Winterswijk.

De overval werd omstreeks 20.45 uur gemeld en was gepleegd door een man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij bedreigde het personeelslid en is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De gewaarschuwde politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in en kort nadien werd de verdachte op de Torenstraat aangehouden. De buit en het gebruikte wapen zijn in beslaggenomen. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een verder onderzoek in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietsster (12) geraakt door slippende auto

LIEVELDE – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval waarbij op woensdag 6 januari op de Kamperweg in Lievelde een 12-jarig meisje uit die plaats gewond raakte. Zij werd aangereden door een slippende auto.

Het meisje reed omstreeks 07.50 uur op de fiets over de besneeuwde rijbaan richting Lichtenvoorde. Een haar achteropkomende automobilist, een 36-jarige man uit Winterswijk, verklaarde dat hij schrok van het feit dat het meisje iets naar links stuurde. Hij remde en raakte met z’n auto in een slip en reed het meisje aan. Het meisje klaagde ook nekletsel en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie onderzoekt inbraken

RUURLO – De politie onderzoekt een tweetal inbraken, die in de nacht van woensdag op donderdag 7 januari in Ruurlo zijn gepleegd. In beide gevallen is geld buitgemaakt.

De beide inbraken werden donderdag gemeld. Aan de Zuivelweg was bij een cafetaria ingebroken. Men had een ruit vernield om binnen te komen en hier werd onder andere geld ontvreemd. Bij een café aan de Stapeldijk werd ook een inbraak ontdekt. Ook hier was een ruit vernield en men mist naast geld ook onder andere een flatscreen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

Vrouw gewond bij ongeval door gladheid

ZELHEM – Een 24-jarige vrouw uit Veenendaal is woensdagochtend 6 januari op de Ruurloseweg in Zelhem door de gladheid met haar auto in een slip geraakt. Zij kwam in een sloot terecht en is gezien heup- en rugklachten door de brandweer uit de auto bevrijd.

Het ongeluk werd omstreeks 08.45 uur gemeld. De vrouw had, zo verklaarden getuigen, met geringe snelheid over de besneeuwde weg gereden. Desondanks raakte zij in een slip en belandde met de auto in een sloot. Passanten verleenden haar, in afwachting van de hulpverleningsdiensten, eerste hulp. Aangezien zij rug- en heupklachten had, is de brandweer met technische hulpmiddelen behulpzaam geweest met haar uit de auto te bevrijden. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd en bleek een hersenschudding en diverse kneuzingen te hebben opgelopen. De auto is weggesleept.

Gladheid vloert scooterrijder

WINTERSWIJK – Een 19-jarige scooterrijder uit Winterswijk is woensdagavond 6 januari door de gladheid op de Wooldseweg in zijn woonplaats met zijn scooter onderuit gegaan. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval vond omstreeks 19.10 uur plaats en bij de valpartij botste de jongeman ook nog tegen een boom. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Met auto greppel in door gladheid

GROENLO – Op de Dankbaarsdijk in Groenlo is woensdagavond 6 januari een 26-jarige automobilist uit Winterswijk door de gladheid met zijn auto in een droge sloot terecht gekomen. Hij raakte niet gewond.

Het ongeluk werd omstreeks 18.20 uur gemeld. De bestuurder was door omstanders uit zijn auto geholpen en kreeg een deken over zich heen. Ambulancepersoneel constateerde dat de man niet gewond was geraakt, maar wel licht onderkoeld. Hij is thuisgebracht en zijn auto werd door een sleepbedrijf afgevoerd.

De politie adviseert om in de komende vorstperiode warme kleding, een deken en drinken mee te nemen. Voor degenen die wel in het bezit zijn van een mobieltje maar dit zelden bij zich hebben, is het raadzaam om het nu wel mee te nemen voor het geval men ergens strandt. Zorg ook dat u zoveel mogelijk met een afgetankte auto rijdt.