+ Vervelende eier- en blikgooiers gezocht

Geplaatst op 7 januari 2010, om 19:22 uur

ZUTPHEN – De politie vraagt bewoners van de Zuidwijken in Zutphen om actief melding te doen wanneer jongeren woningen met eieren of blikjes worden bekogeld. Signalementen van vandalen zijn zeer welkom voor het politieonderzoek.

De politie krijgt met enige regelmaat klachten over tieners die in de Zuidwijken met eieren of blikjes woningen bekogelen. In het najaar gebeurde dit ondermeer met kleine appeltjes. Vaak zorgen de vandalistische gedragingen voor een schrikreactie bij de bewoners. In sommige gevallen, en dat is vaak met eierstruif, zorgt het voor schade aan het metselwerk.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is regelmatig te voet of per bike in de wijk, maar de identiteit van de vandalen is nog niet bekend. De politie doet een dringend beroep op de bewoners om altijd melding van het gebeurde te maken en tips over de jeugdigen zijn zeer welkom.

De tips kunnen doorgegeven worden via 0900 – 8844 en een persoonlijk gesprek met de wijkagent is ook mogelijk.

Inbraak bij autodealer

ZUTPHEN – Woensdagavond 6 januari is er ingebroken bij een autodealer aan De Stoven in Zutphen. Voor zover bekend is er geen buit gemaakt.

De politie werd rond 21:15 uur gealarmeerd over de inbraak. Ter plekke bleken toegangsdeuren geforceerd te zijn. Ook binnen is er een deur geforceerd. Mogelijk zijn de daders op de vlucht geslagen toen een alarm afging. De politie stelt een onderzoek in.