Politie zoekt getuigen in onderzoek vermiste man

Geplaatst op 1 januari 2010, om 18:48 uur

Henk van RavenhorstBEEKBERGEN – De politie is sinds woensdag 30 december bezig met een onderzoek naar de vermissing van de 48-jarige Henk van Ravenhorst uit Beekbergen. De politie is zoek naar mensen die Henk van Ravenhorst, of zijn auto, een donkerblauwe Mercedes Sprinter autoambulance, met of zonder aanhangwagen, hebben gezien op dinsdag 29 december.

Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken, dat de autoambulance met aanhangwagen op dinsdag 29 december tussen 16:30 en 17:30 uur in Eerbeek is geweest. Op diezelfde dag tussen 18.00 en 18.30 uur is de auto door het centrum van Beekbergen gereden. Ook heeft de donkerblauwe autoambulance rond die tijd even stilgestaan op de Arnhemseweg in de buurt van de woning van Henk van Ravenhorst.

De politie is op zoek naar automobilisten of andere getuigen die de autoambulance met aanhangwagen in Eerbeek of Beekbergen hebben gezien op deze locaties rond deze tijdstippen. Ook mensen die de autoambulance op dinsdag 29 december op andere plekken hebben gesignaleerd worden dringend verzocht de politie te bellen via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Vermist
De Beekbergense autohandelaar werd dinsdagavond 29 december als vermist opgegeven. De man was niet op een afspraak verschenen.

De donkerblauwe Mercedes Sprinter, een vrachtwagen waarop een auto vervoerd kan worden, werd onder verdachte omstandigheden bij zijn woning aan de Arnhemseweg aangetroffen. Achter de autoambulance was een grote aanhangwagen gekoppeld.

De politie stelde direct een buurtonderzoek in en heeft met verschillende familieleden en kennissen gesproken. Alle verkregen informatie heeft er toe geleid dat er een rechercheteam bijeen is geroepen, een zogenaamd team grootschalige opsporing. De politie onderzoekt de vermissing van de Beekbergenaar en sluit een misdrijf niet uit.

Het signalement van Henk van Ravenhorst is: ongeveer 1.80 à 1.85 m, tenger postuur, blauwe ogen, blond dun haar. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een blauwe spijkerbroek, een zwart fleece-vest en zwarte halfhoge schoenen.

Autoambulance H.van Ravenhort