+ Brandje op tennistafel

Geplaatst op 2 januari 2010, om 12:49 uur

APELDOORN – Eén van de jongeren die vrijdagavond 1 januari betrokken was bij een brandstichting op een betonnen tennistafel aan de Wolweg in Apeldoorn zal voorlopig moeten lopen. Toen de politie bij het brandje kwam nam ook hij de benen en liet zijn fiets achter.

De politie kreeg omstreeks 21.15 uur en melding dat jongeren een vuurtje stookten op een daar aanwezige betonnen tafeltennistafel. Bij de komst van de agenten gingen de jongeren er als een haas vandoor. Eén van hen liet zijn zwarte omafiets van het merk Batavus type Old Fashion in de haast achter. Hij kan zich op het politiebureau melden. De politie wil ook in gesprek komen met de andere jongeren. De agenten hebben het vuur met sneeuw gedoofd.

Schoorsteenbrand

APELDOORN – De brandweer is vrijdagavond 1 januari uitgerukt naar een woning aan de Bloemheuvellaan in Apeldoorn na een melding van een schoorsteenbrand. De brandweer had de zaak snel onder controle.

De melding kwam omstreeks 18.45 uur bij de brandweer binnen. Men was snel ter plaatse en ondanks dat de schoorsteen het afgelopen jaar geveegd was, bleek er een beginnende schoorsteenbrand te zijn ontstaan. De brandweer veegde het rookkanaal.

Brandstichting

UDDEL – In de nacht van vrijdag op zaterdag 2 januari hebben onbekenden brand gesticht in een bushokje aan de Elspeterweg in Uddel. De brandweer bluste het vuur.

De brandweer kreeg omstreeks 01.15 uur de melding van een brandend bushokje. Bij hun komst bleek ook een in de buurt staande brievenbus in brand te zijn gestoken. Het vuur werd geblust en de politie stelt een onderzoek in naar de vandalen.