+ Warnsvelder vast na mishandeling en vernieling

Geplaatst op 18 januari 2010, om 13:15 uur

HandboeienWARNSVELD – De politie heeft zondagavond 17 januari een 36-jarige man uit Warnsveld aangehouden. Hij bleek in het bezit van een ploertendoder en een mes. Hij had kort daarvoor een 38-jarige plaatsgenoot bij diens woning met de ploertendoder geslagen en een ruit van de woning vernield.

Het incident werd rond 21.20 uur bij de politie gemeld. Beide mannen hadden een lopend conflict. De 36-jarige meldde zich deze zondagavond bij de woning van het slachtoffer en sloeg de man met de ploertendoder. De 38-jarige kon de klap afweren, zodat ernstig letsel uitbleef. Daarna vernielde de man een ruit van de woning en vertrok. De politie trof de verdachte even later in zijn auto op de Graaf Ottosingel in Zutphen. De man werd aangehouden. Hij bleek in het bezit van een ploertendoder en een mes. Beide wapens werden in beslag genomen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Laptop weg na woninginbraak

TWELLO – Bij een inbraak in een woning aan de Oude Binnenweg in Twello zijn zondag 17 januari, tijdens daglicht, een laptop en enkele sieraden weggenomen.

De bewoners waren niet thuis. Men is de woning binnen gekomen door een raam te forceren. De politie verzoekt getuigen, die iets bijzonders hebben gezien, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Inbraak in tankshop

ZUTPHEN – Bij een inbraak in een shop van een tankstation aan de Van der Capellen in Zutphen, is in de nacht van zondag op maandag 18 januari vermoedelijk een hoeveelheid sigaretten ontvreemd.

De inbraak werd rond 03.00 uur gemeld. Men kon de shop binnen komen door een deur te forceren. Wat er weg is moet nog worden geïnventariseerd. Vermoedelijk zijn er sigaretten weg.