+ Winkeldief aangehouden in Didam

Geplaatst op 30 januari 2010, om 14:22 uur

DIDAM – De politie heeft vrijdag 29 januari een 18-jarige man uit Didam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De 18-jarige man werd omstreeks 16.40 uur door een medewerker van een supermarkt aan de Rozenstraat staande gehouden omdat hij de kassa gepasseerd was met een aantal goederen die hij niet afgerekend had. De man verzette zich hevig, waardoor de medewerker hem moest laten gaan. Aan de hand van het signalement kon de man echter korte tijd later door de politie worden aangehouden. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Heling van een fiets

WINTERSWIJK – De politie heeft vrijdag 29 januari een 19-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van heling van een fiets.

De politie zag de man omstreeks 11.15 uur fietsen op de Kloetenseweg in Winterswijk. Na controle bleek de fiets afkomstig te zijn van diefstal.
De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de Officier van Justitie. De fiets is terug naar de eigenaar.

Woninginbraak

WINTERSWIJK – Bij een woning aan de Koningsweg in Winterswijk is vrijdagmiddag 29 januari ingebroken. Er worden geen goederen vermist.

De dader is binnengekomen door een deur te forceren. De dader rende de woning uit toen een bewoner die zich op de bovenverdieping van de woning bevond, beneden geluiden hoorde en poolshoogte ging nemen. In de woonkamer werden laden en kasten doorzocht. Er zijn geen goederen weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Insluiping in woning

HENGELO – Bij een aan een winkel grenzende woning aan de Raadhuisstraat in Hengelo (Gld) is vrijdagavond 29 januari een insluiping gepleegd. Er werd een geldbedrag weggenomen.

De insluiping vond plaats rond 20.00 uur. Twee mannen kwamen de winkel binnen die grenst aan de woning. Eén man was ongeveer 50 jaar oud, 1.70 m. lang  en had een gezet postuur.

De tweede man was ongeveer 35 jaar oud, 1.80 m. lang en had een slank postuur. De mannen wisten de verkoopster af te leiden. Een derde persoon, een vrouw (40-45 jaar oud, 1.70 – 1.75 lang, slank postuur, donker bruin haar, lange zwarte jas) is intussen de woning ingeslopen en heeft geld weggenomen. De twee mannen en de vrouw zijn vervolgens samen met een derde man die zich bij hen had gevoegd, de winkel uitgelopen.

De politie is een onderzoek gestart. Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de insluiping worden verzocht te bellen met 0900 – 8844.