+ Zeker elf auto’s opengebroken in Brummen

Geplaatst op 28 januari 2010, om 17:03 uur

auto-inbraakBRUMMEN – Op diverse plekken in Brummen zijn in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 januari auto’s opengebroken. De politie heeft tot nu toe elf meldingen binnengekregen van opengebroken auto’s.

Er werden auto’s opengebroken in de Troelstralaan, Fazantstraat, Buizerdstraat, Gasfabriekstraat, Bosuilstraat, Gravenstraat en de Baron van Sytzamastraat. Bij de meeste auto’s werd een ruit vernield. In sommige gevallen is wel sprake van schade, maar geen buit. In de gevallen waar wel goederen zijn weggenomen variëren deze van een buitgemaakt navigatiesysteem tot ondermeer weggenomen rookwaren, gereedschappen of kleding. De politie is een onderzoek gestart en roept mensen die mogelijk nog geen aangifte hebben gedaan op om dat alsnog te doen, via www.politie.nl Ook is de politie op zoek naar getuigen. Als iemand iets verdachts gezien heeft dinsdagnacht in Brummen, kan men de politie bellen via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Automobilist onder invloed alcohol

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 28 januari een 29-jarige man uit Zutphen op de Laarstraat in Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 02:55 uur gecontroleerd. De blaastest op straat wees uit dat de man alcohol gedronken had, waarop hij is meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau blies hij een promillage van 0,3. Dit is voor een beginnend bestuurder, wat de man bleek te zijn, een te hoog promillage. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Diefstal caravan

ZUTPHEN – Tussen dinsdag 26 en woensdag 27 januari is een caravan ontvreemd vanaf een bedrijventerrein aan De Stoven in Zutphen.

De diefstal werd woensdagochtend ontdekt. De caravan van het merk Tabbert 1149 met kenteken WR-28-VX staat bij de politie als gestolen geregistreerd. De politie stelt een onderzoek in.

Man negeert winkelverbod

WARNSVELD – De politie heeft woensdagochtend 27 januari een 29-jarige man uit Warnsveld aangehouden. De man negeerde een winkelverbod.

De politie kreeg omstreeks 11:30 uur de melding dat de man in een supermarkt aan de Runneboom aanwezig zijn. Hiermee negeerde hij het winkelverbod dat hem een dag eerder was opgelegd. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Gepakt met te veel softdrugs

ZUTPHEN – De politie heeft een 48-jarige vrouw en een 57-jarige man uit Zutphen aangehouden. De twee waren in het bezit van een stafbare hoeveelheid softdrugs.

De vrouw moest nog een celstraf uitzitten van 25 dagen en werd aangehouden. Tijdens de aanhouding roken agenten een sterke wietlucht in de woning. Hierop werd een kilo wiet gevonden en in beslag genomen. Ook de 57-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De vrouw werd ingesloten om haar straf uit te zitten. De politie maakt proces-verbaal op.