Ongeluk met vat zoutzuur in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Ongeluk met vat zoutzuur in Apeldoorn

Geplaatst op 1 februari 2010, om 17:33 uur

APELDOORN – Bij het bedrijf MSD aan de Vlijtseweg in Apeldoorn, is maandagmiddag rond 15.45 uur, bij een ongeluk met een vorkheftruck ongeveer 900 liter zoutzuur vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

De bedrijfsbrandweer van het bedrijf nam onmiddellijk de eerste maatregelen, waardoor de gevolgen beperkt bleven. Metingen van de brandweer wezen uit, dat er geen gevaar voor de omgeving is ontstaan.

Het ongeluk met de heftruck vond plaats in een speciale afgesloten opslagloods. Een kunststof container met de 900 liter zoutzuur werd geraakt en zodanig beschadigd dat de container leeg liep. De stof kwam terecht op de speciale vloeistofdichte vloer.  De damp werd onmiddellijk door de bedrijfsbrandweer neergeslagen door te benevelen. Het met water verdunde zoutzuur kon vervolgens worden weggepompt en in lege containers worden opgevangen.

De Vlijtseweg werd uit voorzorg door de politie afgesloten. Bij metingen van de te hulp geroepen regionale brandweer, werden door de Adviseurs Gevaarlijke Stoffen (meetploegen), in de omgeving van het bedrijf geen vrijgekomen dampen waargenomen.

Het gevaar bleek in korte tijd onder controle. Het verkeer op de Vlijtseweg werd rond 18.00 uur weer vrij gegeven. De hulpdiensten konden omstreeks 19.00 uur inrukken.