+ Automobilist botst op boom - GelreNieuws        

+ Automobilist botst op boom

Geplaatst op 1 februari 2010, om 19:09 uur

DOORNSPIJK – Een 26-jarige automobilist uit Oldebroek is zondagmorgen 31 januari gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.\Het ongeval gebeurde rond 09:30 uur. De automobilist reed over de Zuiderzeestraatweg Oost in Doornspijk richting Elburg. Door onbekende oorzaak verloor de man de controle over het voertuig waardoor hij tegen een boom aan de rechterkant van de weg botste. Hij raakte hierbij gewond. Brandweer- en ambulancemedewerkers hebben de man uit zijn auto bevrijd. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Eenzijdig ongeval, bestuurder onder invloed

’t HARDE – In de nacht van zondag op maandag 1 februari heeft de politie een 41-jarige man uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. De man was betrokken bij een eenzijdig ongeval. Er raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde rond 01:00 uur. De bestuurder reed met zijn bestelbus over de Rijksweg A28 ter hoogte van ’t Harde toen hij een automobilist inhaalde. Hierbij verloor hij door onbekende oorzaak de controle over zijn bestelbus en kwam uiteindelijk in de middenberm tot stilstand. De ingehaalde personenauto werd niet geraakt. Er raakte niemand gewond. Uit een blaastest ter plaatse bleek dat de bestuurder onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.1. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Politie dringend op zoek naar getuigen overval

HARDERWIJK – De overvaller die vrijdagavond 29 januari bij de Rabobank in Harderwijk twee mannen beroofde van het geld dat ze wilden storten, is vermoedelijk te voet de Guido Gazellelaan in gevlucht.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets van het incident hebben gezien of de dader op zijn vlucht hebben gezien.

Op het moment van de overval, vrijdagavond rond 18.30 uur, waren er meerdere klanten in de Rabobank. Ook waren er klanten die buiten gepind hebben. De politie vraagt deze mensen, wanneer ze bijzonderheden hebben gezien,  te bellen met de recherche in Harderwijk via 0900-8844.

Of er een verband bestaat met de overval diezelfde avond in Ermelo bij de Action-winkel in de Stationsstraat wordt door de recherche nader onderzocht.

Ook de vraag of er een verband bestaat met de eerdere overvallen op mensen die geld wilden storten bij de ING-bank aan de Johanniterlaan op dinsdag 19 en op maandag 25 januari jl. is onderdeel van het rechercheonderzoek.