+ Automobilisten onder invloed na motorcross

Geplaatst op 1 februari 2010, om 19:14 uur

LOCHEM – De politie heeft op zondagmiddag 31 januari tussen 15:45 en 18:30 uur een gerichte alcoholcontrole gehouden na afloop van een indoor motorcrosswedstrijd in de manege aan de Koedijk in Lochem.

In totaal zijn ruim 400 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Zij zijn allen aangehouden. Bij de ademanalyse bliezen zij promillages tussen de 0,5 en 1,0. De politie maakt proces-verbaal op tegen deze bestuurders.

Vernielingen bij school

WARNSVELD– De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor vernielingen die zijn gepleegd bij een leegstaande school aan de Oranjelaan in Warnsveld.

Bij de school zijn ruiten ingegooid. De vernielingen zijn zondagmiddag 31 januari gepleegd. Getuigen zagen enkele jongeren lopen bij de school. Twee werden ter plekke aangehouden, twee hebben zich later gemeld bij de politie. Zij worden er wel van verdacht in de school te zijn geweest, wat niet is toegestaan. Onduidelijk is nog wie de vernielingen hebben gepleegd. De politie stelt een onderzoek in. De jongeren zijn na verhoor heengezonden.

Onder invloed achter stuur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 1 februari een 29-jarige man uit Doesburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 03:00 staande gehouden op de J.P. Heijestraat. Hij trok de aandacht door zijn rijgedrag. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.