+ Winkelverbod na diefstal

Geplaatst op 2 februari 2010, om 16:04 uur

AALTEN – De politie heeft maandag 1 februari een 56-jarige man uit Aalten verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan De Hoven in Aalten.

De politie kreeg omstreeks 15:30 uur de melding dat het winkelpersoneel van de betreffende supermarkt de man had aangehouden. Hij probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen voor enkele boodschappen, maar werd door twee medewerkers van de supermarkt in de kraag gevat. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Hierbij bleek hij onder zijn kleding nog meer gestolen goederen te hebben. Uiteindelijk zijn alle gestolen goederen teruggegeven aan de supermarkt en heeft de man een winkelverbod gekregen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Duo op dievenpad

ZELHEM – De politie heeft maandagochtend 2 februari twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal. Zij hadden geprobeerd om bij een supermarkt aan de Markt in Zelhem een televisie mee te nemen zonder deze te betalen. Het winkelpersoneel had dit in de gaten gekregen en kon de diefstal voorkomen.

Het duo, een 47-jarige vrouw uit de gemeente Doesburg en een 37-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst, was door het winkelpersoneel buiten staande gehouden voor bovenstaande. Bij controle troffen politieagenten in de auto van de dames nog enkele artikelen aan die van diefstal afkomstig waren. Hierop zijn beide vrouwen aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbrekers aangehouden

WINTERSWIJK – De politie heeft maandag 1 februari twee mannen uit Winterswijk van 22 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak aan de Ratumsestraat in Winterswijk waarin voorheen een Chinees restaurant gevestigd was.

Na een tip van een getuige over een verdachte situatie bij bovengenoemd pand ging de politie ter plaatse. Daar aangekomen zagen agenten dat er een deur van het pand was geforceerd. Even later zagen agenten twee mannen bij het pand wegrennen. Na een korte achtervolging zijn beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Insluiping in woning

GROENLO – Bij een woning aan de Beatrixstraat in Groenlo heeft maandagavond 1 februari een insluiping plaatsgevonden. Men ging er met onder meer een computerbeeldscherm vandoor.

De bewoner ontdekte de insluiping bij thuiskomst. Diverse kamers in de woning zijn doorzocht. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen door een niet afgesloten deur. De politie heeft de insluiping in onderzoek.

Te hard op de Kerkstraat

HARREVELD – De politie heeft maandagochtend 1 februari een verkeerscontrole gehouden op de Kerkstraat in Harreveld. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden.

De politie hield de controle naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Totaal werden vijf bestuurders beboet voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controles was 56 km/u, terwijl maximaal 30 km/u is toegestaan.

Inbraak cultureel centrum

DIDAM – Maandagochtend 1 februari werd er een inbraak ontdekt bij het cultureel centrum aan de Raadhuisstraat in Didam. Er werd onder meer een televisie weggenomen.

Men is het pand binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.