+ Vluchtende automobilist botst op lantaarnpaal

Geplaatst op 2 februari 2010, om 16:09 uur

WILP – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 2 februari een 50-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor het negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De politie zag omstreeks 01:30 uur de automobilist rijden op de Enkweg in Wilp en wilden hem controleren. De bestuurder negeerde het stopteken dat de agenten hem gaven. Hij ging er met zeer hoge snelheid vandoor. Rekening houdend met de eventuele gladheid volgde de politie op afstand en werden via de meldkamer meerdere politie-eenheden richting Wilp gestuurd. De op de vlucht geslagen automobilist kwam op de B. Hurenkampstraat in Wilp tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij was door de gladheid de macht over het stuur verloren. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en verklaarde daarom op de vlucht te zijn geslagen voor de politieauto. De politie maakt proces-verbaal op.

Dorstig winkeldiefje aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft maandagochtend 1 februari een 15-jarige jongen uit Zutphen verhoord over winkeldiefstal. Hij had enkele blikjes drank uit een supermarkt aan de Jan Vermeerstraat in Zutphen meegenomen zonder deze te betalen.

De politie kreeg omstreeks 08:30 uur de melding dat het winkelpersoneel de jongen had staande gehouden voor bovenstaand feit. De jongen was de kassa gepasseerd zonder te betalen voor de blikjes. De ter plaatse gearriveerde agenten hebben de jongen overgenomen en naar het politiebureau gebracht. Hier legde hij een bekennende verklaring af over zijn daad. Hij heeft een winkelverbod gekregen en zijn ouders zijn op de hoogte gesteld. De jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij een passende maatregel zal worden opgelegd.

Inbraak bij kinderopvang

LOCHEM – Bij een locatie van kinderopvang aan de het Groene Kruisstraatje in Lochem is in het weekend van zaterdag 30 januari ingebroken. De buit bestaat onder meer uit een televisie.

De inbraak werd maandagochtend ontdekt. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Tv weg na inbraak

ZUTPHEN – Bij een woning aan de Badhuisweg in Zutphen is maandag 1 februari ingebroken. Men is er met onder andere een televisie vandoor gegaan.

De bewoonster ontdekte de inbraak ‘s avonds bij thuiskomst. Men is de woning binnengekomen door een raam te forceren. De gehele woning is doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraak school

ZUTPHEN – Bij een school aan de Berkenlaan in Zutphen is in het weekend van zaterdag 30 januari ingebroken. De inbraak werd maandagochtend ontdekt.

Er was een raam van het schoolpand geforceerd om binnen te kunnen komen. Eerste onderzoek heeft uitgewezen dat men de alarmcentrale gesaboteerd heeft. De buit bestaat uit onder andere een onbekend geldbedrag. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Poging kassagreep in supermarkt

LOCHEM – De politie stelt een onderzoek in naar een poging om geld te stelen bij een supermarkt aan de Prins Bernhardweg in Lochem. De daders zijn er in een zwarte Peugeot vandoor gegaan. De politie heeft een SMS-Alert verstuurd.

De poging om geld weg te nemen, vond op dinsdag 2 februari omstreeks 10.40 uur plaats. Twee getinte mannen bevonden zich in de supermarkt en wisten een personeelslid af te leiden. Op een gegeven moment deed één van hen een greep achter de infobalie. Kennelijk had hij de gedachte dat daar geld lag. Met de lade verlieten beide mannen de winkel. Zij gingen naar een gereedstaande zwarte Peugeot met daarin een derde persoon. Het duo werd gevolgd door één van de personeelsleden. Deze eiste de lade terug, waarna de mannen er als een haas vandoor gingen. De gealarmeerde politie heeft een SMS-Alertbericht verzonden en heeft de zaak in onderzoek. Mensen die meer informatie hebben, wordt verzocht te bellen met 0900 – 8844.