+ Handtas uit fietstas gestolen - GelreNieuws.nl

+ Handtas uit fietstas gestolen

Geplaatst op 2 februari 2010, om 16:12 uur

APELDOORN – Op maandagochtend 1 februari is een 60-jarige vrouw uit Apeldoorn bestolen van haar handtas. De diefstal vond plaats aan de Eglantierlaan in Apeldoorn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De vrouw had boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Eglantierlaan en deze en haar handtas in de fietstas gedaan. Thuisgekomen bleek de handtas niet meer in de fietstas te zitten. De vrouw had onderweg niets gemerkt. In de handtas zat haar portemonnee met diverse pasjes, waaronder een bankpas, hiermee bleek later een geldbedrag te zijn gepind.

Man bestolen op markt

APELDOORN – Op zaterdagmiddag 30 januari is een 55-jarige man uit Apeldoorn bestolen van zijn portemonnee. De diefstal vond plaats op het Marktplein in Apeldoorn. De politie onderzoekt de zaak.

De man liep over de markt en ontdekte bij het afrekenen bij een marktkraam dat zijn portemonnee uit zijn broekzak was verdwenen. De man heeft onderweg niets gemerkt noch gevoeld. In de portemonnee zaten onder andere een rijbewijs, geld en verschillende pasjes.

Duo aangehouden na straatroof

APELDOORN – De politie heeft op maandagavond 1 februari twee Apeldoorners aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 35-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en beroofd op de Hofstraat in Apeldoorn. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

De man was omstreeks 23.00 uur op de fiets onderweg naar huis, toen hij door twee onbekende mannen werd aangesproken. Zij vroegen hem naar geld en toen hij dit niet gaf, werd hij geslagen en geschopt. De onbekende mannen gingen er met een geldbedrag en zijn fiets vandoor. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en kon het duo, twee Apeldoorners van 28 en 39 jaar, even verderop aanhouden. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844. Er wordt specifiek contact gezocht met een vrouw die haar hond uitliet op de Hofstraat en in de buurt van het daar gelegen bankgebouw liep.

Inbraken in auto’s

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag 1 februari is er ingebroken in meerdere auto’s in Apeldoorn. Er zijn onder andere een cd-speler, navigatiesystemen en wieldoppen gestolen.

De politie heeft tot nu toe ongeveer acht aangiftes ontvangen. In meerdere gevallen was er sprake van een buit. De auto-inbraken deden zich ondermeer voor aan de Balustrade, de Boomgaard, de Buitentuin, Dubbelbeek, het Verlaat en de Zonnewende. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept mensen die wellicht nog geen aangifte hebben gedaan op, om dat alsnog te doen via www.politie.nl. De politie roept mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op om de politie te bellen via 0900-8844.