+ Agressieve automobilist slaat er op los - GelreNieuws.nl

+ Agressieve automobilist slaat er op los

Geplaatst op 9 februari 2010, om 14:35 uur

ZUTPHEN – De politie heeft maandag 8 februari op de Ina Boudier-Bakkerlaan in Zutphen een 29-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij zou een 66-jarige plaatsgenoot mishandeld hebben nadat deze hem aansprak op een verkeersovertreding.

De politie kreeg omstreeks 12:30 uur de melding van het incident. De 66-jarige Zutphenaar was met zijn hond aan het wandelen, toen hij zag dat een automobilist, komend uit de richting van Ina Boudier-Bakkerlaan, de rotonde op het Anna Frankplein via de linkerkant nam. De wandelaar liet middels gebaren weten dat dit een onverantwoorde actie was. Hierop keerde de automobilist zijn auto en kwam zogezegd verhaal halen bij de wandelaar. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden waarbij de 29-jarige automobilist de hondenuitlater een paar rake klappen gaf. Deze laatste liep hierdoor letsel op aan zijn gezicht, hand en been. Agenten hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Gereedschap gestolen uit bedrijfsauto’s

ZUTPHEN – In twee bedrijfsauto’s die geparkeerd stonden aan de Berkelkade en Weg naar Vierakker in Zutphen is in de nacht van zondag op maandag 8 februari ingebroken. Er werd divers (elektrisch) gereedschap uit de auto’s weggenomen.

De politie kreeg ’s ochtends de melding van de inbraken. De ene auto stond geparkeerd in een parkeervak op de hoek van de Brugstraat met de Berkelkade, de andere in een parkeervak aan de Weg naar Vierakker. Men heeft toegang verkregen tot de auto’s door een raam te forceren. Er zijn onder meer diverse boor-, zaag-, en schuurmachines, een slijpmachine en verschillende handgereedschappen gestolen. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben van de inbraken, te bellen met 0900-8844.