+ Wegpiraten bekeurd - GelreNieuws.nl

+ Wegpiraten bekeurd

Geplaatst op 9 februari 2010, om 14:31 uur

HARDERWIJK – De politie heeft maandag 8 februari twee automobilisten bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag. De twee reden met een te hoge snelheid, reden over een verdrijvingsvlak en stopten niet voor het rood knipperende overweglicht. Eén van de twee, een 28-jarige man uit Zwolle, had daarnaast een rijontzegging.

Surveillerende agenten zagen de automobilisten omstreeks 19:20 uur over de Stationslaan rijden. Ze reden met een te hoge snelheid waarop agenten hen volgden.

De twee auto’s stopten voor de spoorwegovergang totdat de trein was gepasseerd. Vervolgens reden ze weg op het moment dat de bomen langzaam omhoog gingen en het overweglicht nog rood knipperde en een andere trein zou kunnen naderen. De twee reden over het verdrijvingsvlak (wit gemarkeerde vlakken op het wegdek) via de andere weghelft onder de spoorbomen door. Agenten slaagden erin om één van de auto’s tot stilstand te krijgen. De voorste auto negeerde het stopteken en ging er vandoor.

De 28-jarige bestuurder van de auto kon geen identiteitsbewijs tonen waarop hij voor controle is meegenomen naar het politiebureau. De man bleek een rijontzegging te hebben. Hij werd bekeurd voor rijden tijdens rijontzegging, rijden over een verdrijvingsvlak en het niet stoppen voor een overweglicht. Het kenteken van de andere auto is bekend bij de politie. De eigenaar kan een aantal bekeuringen thuis verwachten.

Man gewond na botsing boom

ERMELO – Een 20-jarige man uit Nunspeet raakte maandag 8 februari gewond nadat hij op de Horster-engweg in Ermelo tegen een boom botste.

De man reed omstreeks 10:05 uur over de Horster-engweg en verloor door een te hoge snelheid de macht over het stuur. De man kwam tegen een boom tot stilstand en raakte gewond. De brandweer heeft samen met ambulancepersoneel de man uit zijn auto bevrijd.

Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

PUTTEN – Op maandagochtend 8 februari vond er een aanrijding plaats op de Voorthuizerstraat in Putten. Hierbij waren twee personenauto’s en een vrachtwagen betrokken. Er raakte niemand gewond. De politie komt graag in contact met getuigen om de zaak netjes af te handelen.

Een 47-jarige man uit Ermelo reed in zijn personenauto omstreeks 07:30 uur over de Voorthuizerstraat in de richting van Voorthuizen. Hij was bezig met het inhalen van een vrachtwagen. Tijdens het inhalen draaide een 61-jarige automobiliste uit Putten de weg op. Hierop ontstond een aanrijding tussen beide auto’s. De 47-jarige man schoot daarna tegen de vrachtwagen aan en kwam in de berm terecht. Hij botste aan de andere kant nogmaals tegen de vrachtwagen aan. De man kwam vervolgens weer in de berm en botste tegen een lantaarnpaal, een hek en een heg aan.

De politie komt graag in contact met getuigen die het ongeval gezien hebben. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Hennepkwekerij ontmanteld

ERMELO – De politie heeft maandag 8 februari een hennepkwekerij ontmanteld aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo.

De een gemeentelijke controle bij het pand stuitte men op een schuur die hermetisch was afgesloten. De politie kwam ter plaatse en trof in de schuur een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De materialen en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De energieleverancier zal naar verwachting een naheffing opleggen. De politie is een onderzoek gestart naar de verantwoordelijke(n) van de kwekerij.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com