+ Airbagdieven breken 30 auto’s open

Geplaatst op 4 februari 2010, om 17:45 uur

HARDERWIJK/WEZEP – De politie doet onderzoek naar een reeks diefstallen van airbags bij twee autobedrijven. De feiten vonden plaats in Harderwijk en Wezep. In de nacht van dinsdag op woensdag 3 februari werden er uit totaal 30 auto’s die geparkeerd stonden bij de autobedrijven de airbags gestolen.

De diefstallen werd woensdagochtend ontdekt. Bij 13 auto’s die geparkeerd stonden op een afgesloten terrein van een autobedrijf aan Zuiderbreedte in Harderwijk werden de airbags weggenomen. Precies hetzelfde gebeurde bij 17 auto’s bij een autobedrijf aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep. In alle gevallen werden de auto’s opengebroken. De politie heeft de diefstallen in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze zaak, te bellen met 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vrouw gewond bij ongeval Harderwijk

HARDERWIJK – Op de kruising van de provinciale weg N302 met de Lorentzstraat in Harderwijk vond woensdagmiddag 3 februari een aanrijding plaats tussen een bestel- en personenauto. De bestuurster van de personenauto, een 34-jarige vrouw uit Winterswijk is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen rond 13:30 uur de melding van het ongeval. De toedracht van de aanrijding is niet duidelijk. De verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Beide betrokken voertuigen hadden behoorlijke schade, waarbij een auto brandstof lekte. De brandweer heeft samen met de wegbeheerder het wegdek gereinigd. Door het onderzoek en de reiniging zijn enkele rijbanen tijdelijk stilgelegd. Dit had echter geen grote gevolgen voor de doorgang van het verkeer. De politie is ter bevordering van het onderzoek op zoek naar mogelijke getuigen van het incident. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Gewonde bij frontale botsing in Heerde

HEERDE – Een 23-jarige automobilist uit Heerde botste woensdag 3 februari op de Wezeweg in Heerde tegen een tegemoetkomende auto met aanhanger. De 23-jarige man is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vermoedelijk was de 23-jarige bestuurder uit Heerde door de gladheid de macht over het stuur verloren waardoor hij op de andere weghelft terecht kwam en frontaal tegen de combinatie van een 24-jarige plaatsgenote botste. Beide auto’s moesten worden weggesleept.

Politie neemt auto in beslag

ERMELO – De politie heeft woensdag 3 februari een 28-jarige man uit Harderwijk aangehouden, nadat zij hem zag rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto werd in beslag genomen.

Surveillerende agenten zagen de man rijden in de Burgemeester Vitringalaan in Ermelo. Het was de agenten bekend dat het rijbewijs van de man als was ingevorderd. Zij hebben de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De auto van de man is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.