+ Mobiele bellers bekeurd

Geplaatst op 4 februari 2010, om 17:39 uur

ZEDDAM/DOETNCHEM – Een 28-jarige automobilist uit de gemeente Montferland is woensdag 3 februari bekeurd omdat hij in de auto niet handsfree zat te bellen. Bij een verkeerscontrole in Doetinchem werden 18 bestuurders voor dit feit bekeurd.

De man werd rond het middaguur op de Terborgseweg in Zeddam bekeurd omdat hij in de auto niet handsfree zat te bellen en teven geen gordel droeg. Ook bleek hij zijn rijbewijs niet te kunnen tonen. Het uitgeschreven boetebedrag is 250 euro.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Doetinchem hield de politie woensdag op de N 316 een verkeerscontrole. Van de 26 overtredingen waren er 18 voor het niet handsfree bellen. Daarnaast werd er bekeurd voor het rijden door rood licht en het niet dragen van de autogordel.

Automobilist 55 km te hard

LAAG KEPPEL – De politie heeft woensdagavond 3 februari het rijbewijs van een 26-jarige man uit Didam ingevorderd. Hij reed veel te hard.

Surveillerende agenten waren van Langerak onderweg naar Laak Keppel toen zij voor zich een auto zagen rijden die wel erg hard reed. Terwijl de bestuurder 80 km mocht rijden, haalde hij snelheden van ruim 135 km per uur. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van aanrijding

EIBERGEN – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die zaterdag 30 januari tussen 10:00 en 11:00 uur plaatsvond voor de C1000 supermarkt aan de Brink in Eibergen.

Een 43-jarige automobiliste uit Eibergen reed weg uit een parkeervak en werd aangereden door de bestuurder van een gele auto die, vermoedelijk vanwege de gladheid, niet op tijd kon stoppen. Beide bestuurders hadden geen schadeformulier bij zich, waarop de automobilist die de gele auto bestuurde aanbood achter de 43-jarige vrouw aan te rijden. Kort daarna reed hij echter toch de andere kant op en was de Eibergse hem kwijt. De politie is op zoek naar mensen die de aanrijding op de Brink hebben zien gebeuren, en doet uiteraard ook een beroep op de bestuurder van de gele auto om zich bij de politie te melden. Men kan de politie bellen via 0900-8844.