+ Hennepplantage ontdekt bij schuurbrand

Geplaatst op 5 februari 2010, om 18:36 uur

Foto Fotobureau KerkmeijerHARDERWIJK – Bij een brand in een schuur bij een woning aan de Johan de Wittlaan in Harderwijk werd donderdag 4 februari een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 14:30 uur de melding van de brand. Toen agenten ter plaatse arriveerden, kwam de rook uit een schuur achter de woning. Er waren geen bewoners thuis. De inmiddels gearriveerde brandweer heeft de deur van de schuur geforceerd om de oorzak op te sporen. In de schuur bleek een hennepkwekerij te zijn. Een verwarmingselement van de kwekerij had voor de brand gezorgd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er werden een kleine 90 hennepplanten aangetroffen en kweekapparatuur. Dit alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. De energieleverancier kwam ook ter plaatse en constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de kwekers.

Zakkenrollerij

NUNSPEET – Onbekenden hebben op donderdagochtend 4 februari de portemonnee van een 62-jarige inwoonster uit  Nunspeet gerold. Dit gebeurde in een supermarkt aan de Harderwijkerweg.

De vrouw ontdekte tijdens het boodschappen doen dat haar portemonnee uit haar jaszak was verdwenen. Zij heeft direct met behulp van de medewerkers van de supermarkt haar bankpassen laten blokkeren. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken, met namen in supermarkten.

Hennepkwekerij ontmanteld

VAASSEN – De politie heeft donderdag 4 februari bij een politieonderzoek een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Vuurdoornstraat in Vaassen. Later werd de bewoner aangehouden voor verhoor.

De politie onderzocht de woning omdat het vermoeden was dat er hennep werd gekweekt. In de woning werd op de zolder ruim 1300 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. Op het moment van de ontmanteling was de bewoner niet aanwezig. Deze 25-jarige man is later na uitnodiging op het politiebureau verschenen en aangehouden en ingesloten. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.