+ Gewapende overval op een winkel

Geplaatst op 30 januari 2010, om 15:24 uur

ERMELO – Bij een winkel aan de Stationsstraat in Ermelo heeft vrijdagavond 29 januari een gewapende overval plaatsgevonden. Er raakte niemand gewond.

De overval werd rond 19.20 uur bij de politie gemeld. Een man was even daarvoor de winkel binnengekomen. Hij bedreigde aanwezige medewerkers met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en eiste geld.
Met een onbekend geldbedrag sloeg hij vervolgens op de vlucht. Het signalement van de man luidt: 1.70 lang, zwarte sjaal, zwarte muts, legergroene jas, getinte huid.

De politie is direct een onderzoek gestart en heeft een SMS-Alert bericht verstuurd.
Mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval worden verzocht te bellen met 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Man aangehouden na mishandeling

HARDERWIJK – Een 23-jarige inwoner van Harderwijk is vrijdagavond 29 januari aangehouden op verdenking van mishandeling van twee eveneens 23-jarige plaatsgenoten.

Omstreeks 20.00 uur spraken de twee mannen uit Harderwijk op de Hoofdweg in Harderwijk de 23-jarige man aan op zijn rijgedrag. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarbij de 23-jarige man zijn plaatsgenoten sloeg. De politie die ter plaatse kwam heeft de 23-jarige man aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.  De twee mannen raakten door het incident gewond. Eén van hen liep een gebroken hand had op. De andere man hield aan het voorval hoofdpijn en een pijnlijk oog over.