+ Verdachten woninginbraak aangehouden

Geplaatst op 29 januari 2010, om 17:00 uur

PUTTEN – De politie heeft donderdag 28 januari een 17-jarige en een 18-jarige jongen, beide uit Putten, aangehouden. Zij worden ervan verdacht, kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij een woninginbraak, aan de Pinnenburgerweg in Putten.
Een alerte buurtbewoner alarmeerde omstreeks 20:00 uur de politie dat hij verdachte personen zag in de tuin van zijn buurman, die op dat moment niet thuis was. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek er ingebroken te zijn in de betreffende woning. Men is binnengekomen door een raam te forceren en er werd een laptop vermist.

De politie startte direct een onderzoek en trof de beide verdachten in de omgeving aan. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. Beide jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De ouders van de minderjarige jongen zijn hiervan op de hoogte gesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietser gewond bij val door gladheid

PUTTEN – Een 12-jarig meisje uit Putten kwam donderdagochtend 28 januari op de Kerkstraat in Putten met haar fiets ten val. Dit ten gevolge van de gladheid. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 08:30 uur de melding van het ongeval. Het meisje was met haar fiets op bovengenoemde locatie in de bocht naar de Verlengde Dorpstraat, gevallen door de gladheid. Zij gaf aan erge pijn in schouder en been te hebben. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de gemeente verzocht op deze locatie extra te strooien vanwege de extreme gladheid.

Inbraak supermarkt

PUTTEN – In een supermarkt aan de Bilderdijkstraat in Putten is in de nacht van donderdag op vrijdag 29 januari ingebroken. De buit bestaat uit een hoeveelheid rookwaar.

De politie werd omstreeks 04:30 uur via de alarmcentrale ingelicht over de inbraak. Omdat het onduidelijk was of de dader(s) nog in het pand aanwezig waren, heeft de politie met behulp van een politiehond het pand betreden. De daders bleken niet meer aanwezig. De buit bestaat voornamelijk uit een onbekend aantal sigaretsloffen. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.