+ Automobilist rijdt voortuin in

Geplaatst op 18 februari 2010, om 20:04 uur

APELDOORN – Een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn reed woensdagochtend 17 februari de voortuin in van een woning aan de Ugchelseweg in Apeldoorn. De politie heeft de bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen.

De politie kreeg omstreeks 11:00 uur de melding dat een bestuurder van een personenauto een eenzijdig ongeval veroorzaakt had waarbij hij een voortuin was ingereden. Hij had ondermeer schade aan het tuinhek veroorzaakt. Agenten constateerden ter plaatse dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van verdovende middelen. Hij transpireerde hevig, maakte ongecontroleerde bewegingen en kwam erg verward over. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een bloedtest moet uitwijzen of de man daadwerkelijk onder was van een stof die de rijvaardigheid sterk vermindert. De man heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendieven aangehouden

APELDOORN – De politie heeft woensdag 17 februari twee Apeldoorner aangehouden voor diefstal van een fiets. Het duo werd op heterdaad betrapt toen zij een fiets wegnamen aan de 2e Wormenseweg in Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen dat de twee mannen (21 en 26 jaar) een fiets wegnamen uit een openbare fietsenstalling op bovengenoemde locatie. De agenten hebben beide mannen aangehouden voor de diefstal en overgebracht naar het politiebureau waar zij nader zijn verhoord. Daar verklaarden zij dat de fiets inderdaad niet tot hun eigendom was. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden

APELDOORN – De politie heeft woensdag 17 februari een 36-jarige vrouw uit Epe aangehouden voor winkeldiefstal. Bij een winkel aan de Deventerstraat had zij diverse spullen meegenomen zonder deze te betalen.

De vrouw werd op heterdaad betrapt toen surveillerende agenten zagen dat de vrouw spullen in de winkel pakte en vervolgens wegliep zonder deze te betalen. De politie heeft de vrouw direct aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze is overgebracht naar het politiebureau en legde daar een bekennende verklaring af over haar daad. De gestolen goederen, een aantal aanstekers en een gasbrander, zijn teruggegeven aan de betreffende winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto gestolen van carpoolplek

APELDOORN – Van de carpoolplek aan de Zutphensestraat nabij de Kar in Apeldoorn is woensdag 17 februari een personenauto gestolen. De auto, een zwarte Toyota Celica met kenteken FN-ZF-52, werd aan het einde van de dag niet meer door zijn eigenaar daar aangetroffen.

De politie kreeg aan het einde van de middag de melding van de autodiefstal. De 39-jarige eigenaar uit Deventer had zijn auto ’s ochtends vroeg op de betreffende parkeerplaats neergezet. Bij terugkomst aan het einde van de middag kwam hij tot de ontdekking dat zijn auto verdwenen was. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die die dag mogelijk iets verdachts gezien hebben op de carpoolplaats, te bellen met 0900-8844.