+ Automobiliste onder invloed botst in Apeldoorn

Geplaatst op 12 februari 2010, om 13:40 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 11 februari een 28-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De vrouw was betrokken bij een aanrijding met een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn. De aanrijding vond plaats op de kruising van de Edisonlaan/Hertenlaan met de Koninginnelaan in Apeldoorn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg omstreeks 23:30 uur de melding van de aanrijding. De 28-jarige vrouw reed over de Edisonlaan en sloeg linksaf de Koninginnelaan op. Hierbij gaf zij geen voorrang aan 22-jarige automobilist die rechtdoor over de Hertenlaan de Edisonlaan inreed. Door deze botsing reed deze laatste bestuurder twee verkeerslichten omver. Beide auto’s liepen behoorlijke schade op en moesten worden werden weggesleept. Niemand raakte gewond. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Hierop is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de vrouw 0,5 promille. Aangezien de vrouw een zogeheten beginnend bestuurster betreft, wordt er proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de vrouw een rijverbod van een aantal uur.

Fietsendief op heterdaad betrapt

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 11 februari een 28-jarige man uit Apeldoorn op heterdaad betrapt toen hij een fiets stal uit een fietsenstalling aan de 2e Wormenseweg in Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen de actie van de man op bovengenoemde locatie. Hij werd direct door de agenten in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Man met harddrugs aangehouden

APELDOORN – Een 38-jarige Apeldoorner is donderdagavond 11 februari op de 2e Wormenseweg in Apeldoorn door de politie aangehouden. Hij was in het bezit van een hoeveelheid harddrugs.

De man werd zwalkend door surveillerende agenten aangetroffen. Bij controle bleek de man meer dan de toegestane hoeveelheid harddrugs in zijn bezit te hebben. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Bij derde diefstal betrapt

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 11 februari een 19-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Hij werd op heterdaad betrapt bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Bij controle kwamen nog twee winkeldiefstallen aan het licht.

In het warenhuis werd gezien, dat de jongen een kledingstuk in zijn tas stopte en het warenhuis verliet zonder te betalen. Agenten konden de jongen vrijwel direct daarop aanhouden en bij controle bleek in de tas nog meer goederen te zitten uit het warenhuis en uit twee andere winkels. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekennende verklaring aflegde over zijn daden. Alle goederen zijn teruggegeven aan de betreffende winkels en de politie maakt proces-verbaal op.

Vernieler verkeersbord verzet zich bij aanhouding

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 11 februari een 26-jarige Apeldoorner aangehouden. De man vernielde een verkeersbord en weigerde na een conflict daarover op straat, zijn identiteit kenbaar te maken en verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

De politie kreeg omstreeks 23:00 uur de melding dat de 26-jarige Apeldoorner door een omstander zou zijn aangesproken op zijn gedrag toen hij een verkeersbord op straat zou hebben gegooid. Hierdoor was er op het Stationsplein in Apeldoorn een conflict ontstaan tussen de beide mannen. De Apeldoorner weigerde zijn identiteit kenbaar te maken aan de agenten waarop hij werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig door te trappen en te slaan. De man beschikte over een enorme vechtlust en dat verminderde ook niet nadat de politie peperspray had gebruikt. Met assistentie van meer politiemensen kon de man worden overmeesterd.

De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. Hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadsbus botst met fietsster

APELDOORN – Een 43-jarige vrouw raakte dinsdag 11 februari licht gewond toen zij op haar fiets op de kruising van Het Kasteel met de Kasteellaan in Apeldoorn werd aangereden door een stadsbus.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17:00 uur de melding van het ongeval. De buschauffeur had de fietser over het hoofd gezien toen hij vanaf het kasteel linksaf de Kasteelllaan op wilde rijden. De vrouw fietste rechtdoor op de Woudhuizerallee. Bij de aanrijding kwam de vrouw klem te zitten tussen haar fiets en de bus. De vrouw is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.