+ Politie pakt autokraker in Epe

Geplaatst op 12 februari 2010, om 13:43 uur

EPE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 12 februari een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een auto-inbraak aan de Heerderweg in Epe. Een tweede verdachte wist de politie te ontkomen.

Surveillerende agenten zagen een auto met hoge snelheid wegrijden van de Heerderweg in Epe. De agenten vermoedden een auto-inbraak gezien de alarmlichten die brandden van een auto die daar geparkeerd stond. Direct heeft de politie een achtervolging ingezet wat resulteerde in het feit dat zij de gevluchte auto op de afrit Vaassen van de snelweg A50 staande hielden. De bestuurder wist echter te vluchten. De politie heeft de ruime omgeving afgezocht, helaas zonder resultaat. De medepassagier, de 24 jarige man uit Den Bosch, is wel aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee man ingesloten na mishandeling

HARDERWIJK – Een 24-jarige man uit Harderwijk is donderdag 11 februari door twee mannen op straat in de Johan de Wittlaan in Harderwijk in elkaar geslagen. Hierbij zou hij ook bedreigd zijn met een steekwapen. De politie heeft de twee verdachten, een 22-jarige man uit Harderwijk en een 27-jarige man uit Nunspeet, opgepakt.

De politie kreeg omstreeks 19:00 uur de melding van het incident. De 24-jarige man was bij de twee mannen verhaal gaan halen over een beschadiging aan zijn geparkeerde auto in de Johan de Wittlaan. Deze zou volgens getuigen veroorzaakt zijn door het duo, doordat zij er tegenaan gereden zouden zijn. Toen de man weer op weg was naar zijn huis, werd hij door beide mannen geschopt en geslagen, waarbij hij letsel opliep aan zijn hoofd en rug. Tevens zou de 27-jarige man uit Nunspeet de man ook met een mes bedreigd hebben. De politie hield beide verdachten aan en heeft ze overgebracht naar het politiebureau. Een blaastest wees uit dat de 27-jarige man die de auto bestuurd zou hebben onder invloed was van alcohol. Hij blies 1,3 promille. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt een uitgebreid proces-verbaal op.

Woning doorzocht bij inbraak

VAASSEN – Bij een woning aan Molenbeek in Vaassen is donderdag 11 februari ingebroken. De gehele woning werd doorzicht. Het is nog niet duidelijk wat er exact is weggenomen.

De inbraak werd donderdagavond ontdekt. Men is de woning binnengekomen door een raam te forceren. De gehele woning werd overhoop gehaald. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Gewond bij verkeersongeval op A28

WEZEP – Een 23-jarige automobiliste uit Wezep raakte donderdag 11 februari gewond bij een verkeersongeval op de snelweg A28 ter hoogte van Oldebroek.

De vrouw reed op de snelweg A28 richting Zwolle. Ter hoogte van Oldebroek remde haar voorganger. De vrouw kon niet tijdig stoppen en week uit naar de berm. Hierbij verloor ze de macht over het stuur en botste tegen een boom. De bestuurster raakte bekneld en kon de auto niet uitkomen. Met behulp van de brandweer en het ambulancepersoneel is de vrouw uit haar auto bevrijd. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto is weggesleept.