Al twee gewonden door sneeuwval op snelwegen

Geplaatst op 10 februari 2010, om 16:47 uur

Ongeval A50. Foto Stefan Verkerk / www.stefanverkerk.nl
VELUWE –
De sneeuw die woensdagmorgen 10 februari op de Noord-Veluwe viel, heeft door de ontstane gladheid tot meerdere ongevallen geleid. Twee mensen raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. Dat meldde de politie aan het begin van de middag.

Bij Putten raakte een personenbusje in de middenberm van de A28 de vangrail en sloeg om. Eén van de drie inzittenden, een 81-jarige vrouw uit Nunspeet, liep rugletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De beide andere inzittenden een 71-jarige vrouw uit Biddinghuizen en de 44-jarige bestuurster uit Zwolle

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onder Heerde raakte een auto op de A50 van de weg en sloeg over de kop. De vrouw raakte bekneld en werd met hulp van de brandweer bevrijd. Ze werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd

In totaal registreerde de politie in korte tijd (tussen 8.45 en 10.00 uur) een twaalftal aanrijdingen waarbij een veelvoud aan auto’s betrokken was. De meeste ongevallen vonden plaats op autosnelwegen. Twee maal de A50 onder Heerde en acht maal op de A28 op het traject tussen Wezep en Putten.

Binnenwegen
In Wezep op de kruising Zuiderzeestraatweg met het Jan Boerswegje, waren drie auto’s bij een ongeval betrokken. Medewerkers van de ambulancedienst onderzochten de betrokkenen, voor niemand was verdere medische zorg nodig.

Op de Hessenweg in Hattem botsten twee auto’s. Eén van de betrokkenen zou zelf een arts consulteren wegens een pijnlijke enkel.

Video 1:

Video 2: