+ Beginnend bestuurder rijdt tegen boom

Geplaatst op 3 februari 2010, om 22:35 uur

APELDOORN – Een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn reed in de nacht van dinsdag op woensdag 3 februari tegen een boom en bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De hulpdiensten kregen omstreeks 01:00 uur de melding van het verkeersongeval. De 20-jarige man was op de Gildenlaan in Apeldoorn in de slip geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. De bestuurder is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek geen letsel te hebben opgelopen. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd in afwachting van de uitslag van een bloedtest voor het gebruik van alcohol.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Parkeerautomaat met vuurwerk opgeblazen

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 3 februari twee Apeldoorners van 20 en 17 jaar aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht een parkeerautomaat aan de Rosariumstraat in Apeldoorn vernield te hebben door middel van vuurwerk.

De politie kreeg omstreeks 00:30 uur de melding van een getuige dat de betreffende parkeerautomaat was opgeblazen met vuurwerk en dat er een personenauto was weggereden met twee personen erin. Niet veel later hielden agenten naar aanleiding van het signalement van de auto en de mogelijke daders het bovengenoemd duo staande op de Mariastraat in Apeldoorn. In hun auto werd zwaar knalvuurwerk aangetroffen. Hierop zijn beide personen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De ouders van de minderjarige jongen is op de hoogte gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruim 200 hardrijders op de bon

APELDOORN – De politie Apeldoorn hield dinsdag 2 februari op verschillende locaties verkeerscontroles. Diverse bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid betrof 95 km/u daar waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

De controles vonden plaats naar aanleiding van klachten uit de buurt. Zo werd er op snelheid gecontroleerd op de Edisonlaan, Laan van Spitsbergen en de Jachtlaan, allen in Apeldoorn. Totaal reden 236 bestuurders te hard.

Beginnend bestuurster onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 3 februari een 22-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de vrouw rond 00:30 uur bij een verkeerscontrole staande op de Reeenlaan in Apeldoorn. Een blaastest wees uit dat de bestuurster onder invloed was van alcohol. Hierop is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij 1,2 promille blies. Daar de vrouw een zogeheten beginnend bestuurster is, is haar rijbewijs ingevorderd. Tevens werd haar een rijverbod van een aantal uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.