+ Betrapt met gestolen schoenen en boodschappen - GelreNieuws.nl

+ Betrapt met gestolen schoenen en boodschappen

Geplaatst op 10 februari 2010, om 15:45 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdagmiddag 9 februari in de Stationsstraat in Winterswijk drie mannen uit Aalten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Eén van hen bleek verantwoordelijk voor de diefstallen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 14:00 uur dat de mannen elkaar op straat schoenen toonden uit een tas. Het vermoeden bestond bij de agenten dat deze van diefstal afkomstig waren. Tevens hadden zij een tas met boodschappen bij zich. Nergens van hadden de mannen de aankoopbonnen. Alle drie de mannen (21, 25 en 33 jaar) zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Daar legde de 33-jarige een bekennende verklaring af over zowel de diefstal van de schoenen als van de boodschappen. De schoenen had hij gestolen bij een schoenenwinkel aan de Misterstraat en de boodschappen bij een supermarkt aan Weurden, beide in Winterswijk. Alle goederen zijn teruggegeven aan de winkels. De 33-jarige man is ingesloten voor nader onderzoek. De andere twee zijn weer in vrijheid gesteld.

Bewoner treft thuis grote ravage door woninginbraak

ULFT – Bij een woning aan Dierenriem in Ulft is dinsdag 9 februari ingebroken. Wat er exact is meegenomen, is nog niet bekend. Er worden in ieder geval autosleutels vermist.

De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De woning werd doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, te bellen met 0900-8844.

Geld buitgemaakt bij woninginbraak

ZEDDAM – Bij een woning aan de Oude Doetinchemseweg in Zeddam is dinsdagmiddag 9 februari ingebroken. Er wordt in ieder geval geld vermist.

De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er werden verschillende ruimtes in de woning doorzocht. Het is nog niet bekend welke spullen er precies zijn buitgemaakt. Er wordt in ieder geval geld vermist. De politie heeft de inbraak in onderzoek.