+ Fietser gewond bij aanrijding

Geplaatst op 17 februari 2010, om 17:35 uur

NUNSPEET – Een 18-jarige fietser uit Nunspeet raakte dinsdag 16 februari gewond nadat zij op rotonde Stationslaan/ Nijverheidsweg in aanrijding kwam met een auto.

De hulpdiensten kregen omstreeks 09:00 uur de melding van de aanrijding. Een 70-jarige automobilist uit Zwolle zag de fietser over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij liep de 18-jarige vrouw een gebroken enkel op. Zij werd door een ambulance overgebracht

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bekeurd voor lopen buiten de paden met onaangelijnde hond

EPE – De politie heeft dinsdag 16 februari een 30-jarige man uit Elburg aangehouden. Hij  werd aangesproken door een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in het bosgebied bij de Zuidweg in Epe, omdat hij buiten de paden liep en zijn hond niet aangelijnd had. De man ging er vandoor en werd even daarna met ondersteuning van de politie aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 13:20 uur de melding van de BOA. De man liep buiten de paden met een loslopende hond waar dat niet is toegestaan. Hij werd aangesproken door de BOA en ging er vervolgens vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De Elburger probeerde met zijn auto te vluchten, maar strandde met zijn auto op een zandwal. Hij werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau kreeg de man een boete uitgereikt voor lopen buiten de paden, een niet aangelijnde hond en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Politie controleert bij rotondes

HARDERWIJK – De politie in Harderwijk, die in de maand februari startte met extra controles op het verkeersgedrag van weggebruikers bij rotondes, heeft in de eerste twee weken van februari zo’n 25 bekeuringen bij rotondes opgemaakt.

De politie zegt intussen al een positieve verandering in het gedrag van de weggebruikers te bespeuren.

De politie voert de controles uit om de verkeersveiligheid te vergroten. In de afgelopen tijd vonden er regelmatig ongevallen plaats op en nabij Harderwijkse rotondes.

De politie zegt na wee weken met extra aandacht voor het rijgedrag, een verbetering in het gedrag te bespeuren, met name bij het richting aangeven door fietsers.

Ook de komende weken worden de extra controles voorgezet.

Politie roept inwoners op alert te zijn

DOORNSPIJK – De politie roept de bewoners van het buitengebied van Doornspijk op alert te zijn. In de afgelopen twee maanden kreeg de politie omstreeks twintig aangiftes binnen van diverse diefstallen.

De afgelopen twee maanden werd er ingebroken in auto’s, woningen, schuren en bedrijven in het buitengebied van Doornspijk Oost.

De politie roept inwoners op om bij verdachte situaties direct de politie te bellen via 0900-8844 (bij heterdaad direct 112). Daarnaast is het van belang dat gedupeerden altijd aangifte doen. Dat kan na een afspraak of via internet www.politie.nl.

Preventieve maatregelen
De politie adviseert om zoveel mogelijk leed te voorkomen door ramen en deuren, ook als men maar heel even weggaat, goed af te sluiten. Plaats waardevolle goederen zoals laptops, fotocamera’s en portemonnees etc. niet in het zicht. Bij afwezigheid tijdens lange wintermaanden wordt geadviseerd een buitenlamp vooral bij de achterdeur te laten branden. Sluit de gordijnen en laat ook binnen een lamp branden. Doe alsof u thuis bent.

Berg auto- en reservesleutels goed op. Het kan autodiefstal vorkomen. Meer tips zijn te vinden op www.politiekeurmerk.nl