+ Politie onderzoekt carnavalsvandalisme - GelreNieuws        

+ Politie onderzoekt carnavalsvandalisme

Geplaatst op 17 februari 2010, om 17:23 uur

GROENLO – De politie stelt een onderzoek in naar vandalistische gedragingen die na afloop van de carnavalsavond van dinsdag op woensdag 17 februari in Groenlo zijn gepleegd.

Carnavalsvierders zouden onder meer met dranghekken hebben gegooid. Eventuele schade is nog niet duidelijk. Benadeelden en getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.

De politie kreeg kort na 03.00 uur een melding dat jongeren bij het verlaten van een plaatselijke horecazaak op de Lepelstraat in Groenlo vernielingen hadden gepleegd. Er zouden afzettingen door de lucht gevlogen zijn en een carport bij een woning zou beschadigd zijn. De politie trof in de buurt nog wel diverse jongeren in carnavals-outfit aan, maar kreeg geen duidelijkheid over de eventuele verdachte. Door de duisternis was het ook onduidelijk waar en of er schade was aangericht. De politie vraagt gedupeerden om contact met hen op te nemen. Ook de gemeente Oost Gelre zal inventariseren of er schade is ontstaan aan gemeentelijke eigendommen.

Vrouw gewond bij aanrijding

DOETINCHEM – Een 39-jarige Doetinchemse is dinsdagmiddag 16 februari gewond geraakt bij een aanrijding op de Logistiekweg in haar woonplaats. Zij kreeg geen voorrang van een automobilist en is met heupletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijding werd omstreeks 17.10 uur gemeld. Een 31-jarige automobilist uit Herwen verleende geen voorrang aan de voor hem van links komende fietsster die met haar fiets over het fietspad van de Braamtseweg reed. De vrouw liep heupletsel op en is per ambulance naar

Tas gestolen van fietsster

DIDAM – Een 59-jarige Didamse heeft bij de politie aangifte gedaan dat zij zaterdagavond 13 februari op de Willibrordusweg in haar woonplaats van haar tas is bestolen. De dader vluchtte te voet de Kruisstraat in.

De vrouw fietste omstreeks 23.30 uur over de Willibrordusweg richting de Wilhelminastraat. Plotseling greep een jongeman haar handtas uit de fietsmand van de vrouw. Hij ging er vandoor en rende de Kruisstraat in. De verdachte is een blanke man tussen de 25 en 30 jaar met zwart haar. Hij droeg een beige-ecru joggingjas. De politie vraagt getuigen of mensen die menen de verdachte te kennen, om contact op te nemen via 0900 – 8844. Het kan ook anoniem via 0800 – 7000.