+ Gepakt met 5 kilo hennep

Geplaatst op 16 februari 2010, om 16:40 uur

BREEDENBROEK – De politie heeft maandag 15 februari op Den Dam in Breedenbroek een 41-jarige man uit Arnhem aangehouden. In zijn auto bleek hij ruim vijf kilo aan gedroogde hennep te vervoeren.

De politie zag de man om 08:45 uur op bovengenoemde locatie in zijn auto rijden met zijn hand voor zijn gezicht. Naar aanleiding van deze verdacht uitziende situatie, hebben de agenten de man staande gehouden. Bij onderzoek in de auto troffen agenten onder meer een grote tas met verpakte gedroogde henneptoppen aan. Dit bleek ruim 5 kilo te zijn met een straatwaarde van ongeveer 15.000 euro. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De hennep is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding tijdens rijden onder invloed

’s HEERENBERG – De politie heeft maandag 15 februari een 46-jarige automobiliste uit ’s-Heerenberg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw zou een aanrijding veroorzaakt hebben op de Ganzepeppel in ’s-Heerenberg en zou hierna zijn doorgereden zonder haar identiteit kenbaar te hebben gemaakt.

De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding van de aanrijding. De eigenaar van de betrokken auto had gezien dat de vrouw tegen zijn geparkeerde auto was gereden en daarna was doorgereden. Door de aanrijding was er lichte schade ontstaan aan zijn auto. Naar aanleiding van het genoteerde kenteken, kon de politie de bestuurster achterhalen. De vrouw werd in haar woning aangehouden. Ter plaatse bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Ze is overgebracht naar het politiebureau waar zij 2,4 promille blies. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd en haar een rijverbod van een aantal uur opgelegd. De politie maakt verder proces-verbaal op.

Stappers op de vuist

BEEK – De politie heeft maandagavond 15 februari een 39-jarige man uit Beek in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die avond in een horecagelegenheid in Beek de 44-jarige eigenaar mishandeld te hebben.

De politie kreeg omstreeks 21:00 uur de melding dat de verdachte op de vuist was gegaan met een andere horecabezoeker. De eigenaar had getracht beide personen te scheiden, maar zou hierbij rake klappen hebben gekregen van de verdachte. Hierbij liep het slachtoffer letsel op aan zijn gezicht. De politie kon de verdachte even later in zijn woning aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Bouwgereedschap gestolen bij woninginbraak

GEESTEREN – Bij een woning aan de Pasmansweg in Geesteren is tussen zondag en maandag 15 februari ingebroken. De woning wordt momenteel verbouwd en er werd een grote hoeveelheid bouwgereedschap weggenomen.

De eigenaar ontdekte de inbraak maandagochtend bij aankomst bij de woning. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Er werd voornamelijk elektrisch gereedschap als boormachines en diverse zagen buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Inbraak kelderbox

DOETINCHEM – In de nacht van maandag op dinsdag 16 februari is ingebroken in een kelderbox van een flatgebouw aan de Caenstraat in Doetinchem. Bij de inbraak is de opname-apparatuur van de beveiligingscamera buitgemaakt.

Een flatbewoner constateerde omstreeks 00:30 uur dat de verlichting in het flatgebouw uitviel. Uit eerdere ervaringen vermoedde hij een inbraak in de kelderbox en hij alarmeerde direct de politie. Agenten waren snel ter plaatse, maar te laat om de eventuele daders te kunnen snappen. Men is de kelderbox binnengekomen door de deur te forceren. Hier heeft men de opnameapparatuur waarop de beveiligingsbeelden van het flatcomplex staan, buit gemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Auto belandt in voortuin bij aanrijding

WEHL – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 16 februari een 23-jarige man uit de gemeente Doetinchem als verdachte verhoord over een aanrijding eerder die nacht. De man zou op de Nieuwe Kerkweg in Wehl met zijn auto de tuin van een woning zijn ingereden en hierbij schade hebben veroorzaakt aan het struikgewas.

De politie kreeg omstreeks 04:00 uur de melding van de bewoner, dat er een auto in zijn voortuin stond en de bestuurder er vandoor was. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een auto in de betreffende tuin aan. Ook bleek een betonpaaltje van de gemeente omver te zijn gereden. De politie kon de bestuurder niet veel later via het kenteken achterhalen. De 23-jarige man werd in zijn woning door de agenten verhoord over bovenstaand incident. De politie maakt proces-verbaal op.

Navigatie gestolen bij inbraak van bestelbus

STEENDEREN – Tussen maandagavond en dinsdagochtend 16 februari is er ingebroken in een bestelbus die geparkeerd stond in de Molenkolkweg in Steenderen. Uit de auto werd een navigatiesysteem gestolen.

De eigenaar ontdekte dinsdagochtend, dat er was ingebroken. Men is de auto binnengekomen door een deur te forceren. De gehele bestelbus werd doorzocht en de eigenaar mist in ieder geval een navigatiesysteem. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben van de inbraak, te bellen met 0900-8844.