+ Politie onderzoekt brandjes Apeldoorn

Geplaatst op 16 februari 2010, om 16:35 uur

APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van enkele brandjes bij een woning aan de Sprengenweg in Apeldoorn. In de nacht van zondag op maandag 15 februari raakte een houten schuurtje bij de woning door brand beschadigd.

Bij de woning werden in het voorgaande weekend ook al enkele brandjes gesticht. Toen liepen een tuinbank, een heg en een afvalcontainer schade op. Ook was geprobeerd een auto in brand te steken. In de meeste gevallen konden de bewoners de branden zelf blussen. Bij de brand van maandag moest de brandweer in actie komen. De schade was aanzienlijk en de politie stelt een onderzoek in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900 8844

Automobilist met verdachte aanhanger aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de afrit van de A50 richting Apeldoorn een 28-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van heling van een aanhangwagen.

De verdachte werd rond 02:30 uur ’s nachts opgemerkt aan de Laan van Fasna in Apeldoorn door een beveiligingsbeambte. De verdachte voelde zich vermoedelijk gecontroleerd en probeerde weg te komen door met hoge snelheid de A50 op te rijden richting Apeldoorn. De politie kon de man aan de kant zetten.

De man werd gevraagd hoe hij aan de aanhanger kwam. Hij wenste hierover niets te verklaren. De verdachte is aangehouden voor verder onderzoek. Daarnaast is hij beboet voor een defect licht van de aanhanger en het ontbreken van een hulpkoppeling.

Auto-inbraken

APELDOORN – In de middag van 15 februari is aan de Hoog Buurloseweg in Apeldoorn een echtpaar uit ’s Hertogenbosch de dupe geworden van een auto-inbraak. Ook op een parkeer-terrein aan de Berg en Dalweg zijn er, na het inslaan van een ruit, goederen uit de auto van een Belgisch echtpaar gestolen.

Na het forceren van een portier werd uit de auto van het Brabantse echtpaar een handtas ontvreemd. Tijdens de aangifte heeft de gedupeerde zijn mobiele telefoon gebeld. Deze werd opgenomen door de vinder. Nagenoeg alle gestolen goederen zijn teruggevonden en aan hen teruggegeven.
Het Belgische echtpaar had de auto geparkeerd voor een wandeling en bij terugkomst bleek een ruit vernield. Er werd ondermeer een laptop gestolen.

De politie adviseert om nooit spullen van waarde in de auto achter te laten. Het dievengilde weet precies waar men moet zoeken.

Woninginbraken

APELDOORN – Bij een woning aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn is op maandagmorgen rond 07:00 uur een aantal goederen gestolen. Ook werd in de middag bij de politie een inbraak gemeld in een huis aan de Oranjelaan in Apeldoorn. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.

Aan de Koning Lodewijklaan is de verdachte vermoedelijk via een openstaande achterdeur binnen geslopen terwijl de bewoner zich elders in de woning bevond. Deze heeft echter niets gemerkt. Later bleek ondermeer zijn laptop te zijn verdwenen.

Aan de Oranjelaan is de verdachte binnen gekomen door een ruit in te slaan. Er zijn ondermeer sieraden ontvreemd. De politie doet een onderzoek naar beide inbraken.