+ Man aangehouden na vernieling en bedreiging - GelreNieuws.nl

+ Man aangehouden na vernieling en bedreiging

Geplaatst op 18 februari 2010, om 20:08 uur

LOCHEM – De politie heeft woensdag 17 februari een 43-jarige man uit Lochem aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit en het bedreigen van een buurtgenoot in het centrum van Lochem.

De politie kreeg omstreeks 09.30 uur de melding dat er een ruit zou zijn ingegooid. Tevens zou de man een buurtgenoot hebben bedreigd met een mes. De politie stelde een onderzoek in en trof de verdachte in zijn eigen woning aan. Agenten hebben hem meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De man is heengezonden met een proces-verbaal.

Man aangehouden voor poging tot inbraak

LOCHEM – Op woensdag 17 februari heeft de politie een 44-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak bij een woning aan de Dortherweg in Lochem.

Omstreeks 19.00 uur zag een politieagent in zijn vrije tijd dat de man zich verdacht ophield bij een woning aan de Dortherweg in Lochem. De man is aangehouden op verdenking van poging inbraak. Mogelijk was de man niet alleen, en zijn een of meerdere andere personen gevlucht. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar mogelijke andere verdachten, maar niemand aangetroffen. Er bleek niet te zijn ingebroken in de woning, wel was duidelijk dat de aangehouden man bij meerdere deuren en ramen was geweest. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in kerk

GORSSEL – Bij een kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel is in de nacht van dinsdag op woensdag 17 februari ingebroken. Er is onder meer een geldbedrag buitgemaakt.

De inbraak werd woensdagochtend ontdekt. Het is onduidelijk hoe de daders zijn binnengekomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.