+ Man met vuurwapens aangehouden

Geplaatst op 5 februari 2010, om 18:30 uur

wapenEERBEEK – De politie heeft donderdag 7 januari een 44-jarige man uit Eerbeek aangehouden, omdat hij in bezit van meerdere verboden vuurwapens was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het vermoeden bestond dat de man in bezit was van een vuurwapen. De politie heeft de woning van de verdachte doorzocht. Hier troffen zij twee gaswapens aan, die verboden zijn volgens de Wet Wapens en Munitie. De man werd aangehouden voor nader verhoor en onderzoek. De wapens zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder rijdt met valse kentekenplaat

LOCHEM – De politie heeft op vrijdag 5 februari een 17-jarige jongen uit Lochem aangehouden voor het rijden op een scooter met valse kentekenplaat.

Surveillerende politieagenten hielden de jongen kort na middernacht aan tijdens een verkeerscontrole. De jongen bleek op een scooter met een gladde band te rijden. Bij controle bleek dat hij de verzekeringsplaat van zijn eigen scooter op de scooter had gemonteerd, waarop hij werd aangetroffen. Hierop is de jongen aangehouden en meegenomen voor nader onderzoek en verhoor. De vader van de jongen is op de hoogte gebracht. De jongen krijgt een bekeuring en er wordt contact met de eigenaar van de scooter opgenomen..

Accudieven aangehouden

LOCHEM – De politie heeft dinsdag 2 februari drie mannen van 20, 24 en 48 jaar uit Zwolle aangehouden op verdenking van diefstal. De mannen zouden meerdere accu’s hebben meegenomen bij een mechanisatiebedrijf aan de Kwinkweerd in Lochem.

De politie kreeg omstreeks 21.00 uur de melding van de diefstal. De daders hadden meerdere accu’s meegenomen uit een accu-verzamelbak die zich op het terrein bevond. De politie heeft de mannen aangehouden nadat de gegevens van de auto waar de mannen in weg waren gereden aan hen was doorgegeven. De politie heeft de mannen ingesloten en onderzoekt de zaak.