+ Man valt wandelaars lastig

Geplaatst op 4 februari 2010, om 17:50 uur

ZUTPHEN – De politie heeft woensdagavond 3 februari een 39-jarige man uit Zutphen aangehouden in de Beukerstraat in Zutphen wegens het bedreigen van mensen en het plegen van vernielingen aan een auto.

Rond 19.00 uur kwam bij de politie een melding binnen over een man die zich zeer agressief gedroeg tegenover mensen die in de Beukerstraat liepen. De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse en heeft de Zutphenaar aangehouden. Tegen hem is ook een aangifte gedaan wegens het aanbrengen van vernielingen aan een auto. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hennepkwekerij aangetroffen

LOCHEM – De politie heeft woensdagmiddag 3 februari bij een politieonderzoek in een woning aan de Westenberg in Lochem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er is één verdachte aangehouden.

In de woning werden in diverse ruimtes en kamers ruim 350 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De politie heeft een 54-jarige man uit Lochem aangehouden. Hij is in verband met het verdere onderzoek ingesloten. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedrijfsinbraak

LOCHEM – In de nacht van dinsdag op woensdag 3 februari is er ingebroken bij een hoveniersbedrijf aan de Goorseweg in Lochem. Er zijn onder andere bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers buitgemaakt.

De inbraak werd de volgende ochtend door een medewerker ontdekt. De daders hadden het slot geforceerd van een container waar de goederen zich in bevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij aangetroffen

BARCHEM – Op woensdag 3 februari heeft de politie in een woning aan de Dennenlaan in Barchem een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van meerdere meldingen. In meerdere ruimtes van de woning trof de politie apparatuur aan voor het kweken van hennep. Er waren geen planten meer aanwezig. Ook was er niemand in de woning aanwezig. De aangetroffen apparatuur is door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in wie verantwoordelijk was voor de kwekerij.