+ Onder invloed achter het stuur

Geplaatst op 21 februari 2010, om 00:35 uur

WINTERSWIJK – Een 27-jarige autobestuurder uit Winterswijk, bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.

De man werd rond 03.10 uur gecontroleerd op de Wheme in zijn woonplaats.
Na aanhouding blies hij op het bureau 1,08 promille. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Laptop weg bij woninginbraak

RUURLO – Bij een inbraak in een woning aan de Groenloseweg in Ruurlo, is vrijdag 19 februari, onder andere een laptop weggenomen.

De inbraak vond vrijdag overdag plaats, tijdens afwezigheid van de bewoners.
Men is de woning binnen gekomen door de achterdeur te forceren. De politie is een onderzoek gestart.

Sigaretten weg bij snelkraak supermarkt

GROENLO – Bij een snelkraak in een supermarkt aan de Beltrumsestraat in Groenlo, is in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari een hoeveelheid sigaretten ontvreemd.
De juiste hoeveelheid moet nog worden vastgesteld.

Onbekenden hebben rond 4.15 uur een ruit van het winkelpand vernield en vervolgens zijn uit de winkel de sigaretten weggenomen.

Autobestuurster door gladheid tegen een boom

GAANDEREN – Een 40-jarige autobestuurster uit Silvolde, is zaterdagochtend 20 februari op de Pinnedijk in Gaanderen letsel opgelopen. Door het gladde wegdek raakte ze rond 7.50 uur van de weg en botste met de auto tegen een boom.

Zowel de brandweer, ambulance als politie verleenden hulp. De vrouw klaagde over pijn op haar borst. Ook liep zij armletsel op. Ze werd naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd.

Boetes voor overtreden verkeersregels

ULFT – Tijdens meerdere verkeerscontroles op diverse locaties in Ulft, zijn donderdag 18 februari diverse bekeuringen opgemaakt.

De controles werden gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten.
Zo’n 21 boetes werden opgelegd wegens niet handsfree bellen, onjuist voorsorteren, onjuiste verlichting van auto’s, te lange en niet afgedekte lading, en verlopen APK.

Tijdens de controledag werden ook snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 62 bestuurders voor te hoge snelheid bekeurd. Op de Bongersestraat, werd één autobestuurder aangehouden, toen hij met 105 km. per uur passeerde terwijl daar 50 km. per uur is toegestaan. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.
Ook op de Berghsewe werden snelheidsovertreders bekeurd.

Onder invloed achter het stuur

HARDERWIJK – Een 40-jarige autobestuurder uit Heerde, bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari, bij een politiecontrole in zijn woonplaats onder invloed van alcohol.
De man werd daarop – rond 03.45 uur – aangehouden en op het bureau blies hij 0,9 promille. Tegen de man volgt een proces-verbaal.

In Harderwijk, bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari, een 32-jarige man uit die plaats onder invloed. Bij een politie op de N 302, rond 00.30 uur, bleek de man onder invloed. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,9 promille. Tegen de bestuurder volgt een proces-verbaal.

Man ingesloten na bedreigingen

ERMELO – De politie heeft vrijdagavond 19 februari een 21-jarige man uit Almere aangehouden nadat hij eerder op de avond een bekende van hem, een 35-jarige man uit Ermelo had bedreigd. De bedreiging vond rond 18.30 uur plaats op de Paul Krugerweg in Ermelo, toen het tweetal elkaar daar trof.
Bij de bedreiging sprak de verdachte over een vuurwapen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Bovendien bleek hij nog diverse opgelegde boetes niet te hebben voldaan.
Tijdens het onderzoek heeft de politie geen vuurwapen aangetroffen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Laptop weg na inbraak

HARDERWIJK – Bij een inbraak in een woning aan de Karel Doormanlaan in Harderwijk, is onder meer een laptop ontvreemd.
De inbraak vond vrijdag 19 februari overdag of in de avonduren plaats. Man kwam binnen door een raam te forceren. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844.

Veel schade bij poging inbraak

ERMELO – Bij een poging om in te breken in een woning aan de Tijmlaan in Ermelo, is forse schade ontstaan aan verschillende raamkozijnen.

Een omwonende zag een verdachte situatie bij de woning toen er een man van het dak van de garage bij de woning sprong. De gewaarschuwde politie trof de verdachte man niet meer aan en constateerde braakschade bij verschillende kozijnen van de woning.