+ Overval op snackbar

Geplaatst op 23 februari 2010, om 20:01 uur

HIERDEN – Op maandagavond 22 februari heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een snackbar aan de Zuiderzeestraat in Hierden.

Rond 22:30 uur kreeg de politie een melding binnen van de overval. Twee mannen kwamen het pand binnen en dreigden met een vuurwapen. De verdachten hebben de gehele kassa grijs met een zwarte lade, meegenomen. Ze zijn vervolgens met hoge snelheid,  in een witte stationcar gevlucht in de richting Harderwijk.

De politie heeft een sms-alert verstuurd en is een onderzoek gestart.

Getuigen die iets opmerkelijks hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de overval of informatie hebben, wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900 8844.

Aangehouden tijdens graffitibewerking

ERMELO – De politie heeft dinsdagavond 23 februari een 19-jarige man aangehouden op de Harderwijkerweg in Ermelo die een bushokje bewerkte met graffititekens.

De politie werd omstreeks 21:00 uur gebeld door een voorbijganger die de verdachte bezig zag. De voorbijganger wist de man aan te houden en deze kon daarna door de politie worden ingerekend. Met een stift bewerkte de man het bushokje

Op het politiebureau bleek tijdens het verhoor, dat de man onder invloed van drugs was, wat verder verhoor onmogelijk maakte. De man werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en doet verder onderzoek.

Inbraak tankstation

HATTEM – In de nacht van maandag op dinsdag 23 februari is er ingebroken in een tankstation aan de Nieuweweg in Hattem.

De politie kreeg om 04:30 uur een melding van het inbraakalarm binnen. Toen de agenten ter plaatse waren zagen zij dat een raam was geforceerd waardoor de verdachte(n) naar binnen konden. Er bleek niets te zijn weggenomen. De politie is bezig met een onderzoek naar de inbraak.

Inbraak woning

’t HARDE – In de middag van maandag 22 februari heeft er aan de Sparstraat in ’t Harde een woninginbraak plaats gevonden. Aan ’t Travertin is op diezelfde middag een poging gedaan tot inbraak.

Aan de achterzijde van de woning aan de Sparstraat is een deur geforceerd. De hele woning is doorzocht en er is onder meer een digitale camera weggenomen.

Bij de woning aan ’t Travertin ontdekte de bewoner dat een raam was geprobeerd te forceren.

Er is niemand binnen gekomen. De politie onderzoekt of de inbraken met elkaar verband houden.

Laptop weg bij woninginbraak

PUTTEN – Op maandag 22 februari is er ingebroken in een woning aan de Engweg in Putten.

De bewoonster ontdekte de inbraak bij thuiskomst en heeft de politie gebeld. Er bleek een deur te zijn opengebroken. Er is onder meer een laptop weggenomen.

De politie doet onderzoek naar de inbraak.